ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων συνεχίζονται Και αυτό προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει

Με έκπληξη διαβάζουμε σήμερα σε εφημερίδες και ενημερωτικά sites ότι οι κινητοποιήσεις στις φυλακές σταμάτησαν ή σταματούν. Εμείς από την πλευρά μας όχι μόνο το διαψεύδουμε αλλά δηλώνουμε εξοργισμένοι από αυτή τη μεθόδευση να παρουσιαστεί ως τελειωμένος ο αγώνας των κρατουμένων, μεθόδευση με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση και τον αποσυντονισμό, αλλά και με προφανή πηγή, το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
Εξοργισμένοι είναι και οι κρατούμενοι που επικοινωνούν από το πρωί μαζί μας με τα φτηνά κόλπα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αποσιωπήσει τις κινητοποιήσεις τους, τα οποία καταδεικνύουν την (ανα)αξιοπιστία των εξαγγελιών της προηγούμενης εβδομάδας και διαρρηγνύουν το διαλλακτικό προσωπείο που θέλει να προβάλει προς τα έξω το υπουργείο Δικαιοσύνης.



Με βάση σημερινές διασταυρωμένες πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις, με τη μορφή είτε αποχής από τις εργασίες είτε και αποχής από το συσσίτιο, και με μεγάλη συμμετοχή ανά φυλακή συνεχίζονται σε Λάρισα, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Κέρκυρα, Πάτρα, Διαβατά, Αλικαρνασό, Τρίκαλα, Δομοκό, Κω, Κομοτηνή και Άμφισσα, ενώ και ο Κορυδαλλός, όπου η αποχή είχε ανασταλεί χθες, ξαναμπαίνει σε κινητοποίηση. Στα Τρίκαλα συγκεκριμένα η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να δώσουν συσσίτιο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις σε άρρωστους κρατούμενους, ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη για τυχόν επιπλοκές στην υγεία τους στους κρατούμενους που απέχουν από τις εργασίες τους. 
Τα προβλήματα των κρατουμένων (και κατά συνέπεια τα αιτήματά τους) είναι πραγματικά και φλέγοντα και δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τρικ. 
Αυτό ας γίνει κατανοητό σε όλους: Το να εκμεταλλεύεσαι τις εγγενείς δυσκολίες επικοινωνίας και συντονισμού ανθρώπων που βρίσκονται έγκλειστοι -και η φωνή τους με δυσκολία περνά τα τείχη της φυλακής αλλά και της ενημέρωσης της μιας γνώμης- είναι μια πρακτική όχι μόνο ανήθικη αλλά και με πολύ κοντά πόδια... 



keli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: