ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012


Το κείμενο των φαντάρων με τίτλο «124 ΠΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗ 2η ΜΟΙΡΑ ΠΕΖΙΚΟ-ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΡΕΧΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΦΩΝΕΣ!» που επικεντρώθηκε στα ζητήματα «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΨΜ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ!», μεταξύ άλλων συνέβαλε στα εξής:

Καταρχήν, έφερε στο προσκήνιο όλη την αλήθεια για την νέου τύπου στρατιωτική εκπαίδευση που θα υπόκεινται από εδώ και πέρα οι έφεδροι στο πλαίσιο της Διακλαδικότητας και της νέας αντιδραστικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασικό ζητούμενο αυτής, την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας και την εντατική πολεμική προετοιμασία των πολιτών-πολεμιστών!
Ταυτόχρονα, προκάλεσε και άλλους συναδέλφους που πέρασαν από την 124 ΠΒΕ να περιγράψουν την εμπειρία τους, να εκτιμήσου που οδεύουν τα πράγματα και να τοποθετηθούν για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τον τρόπο και τις μεθόδους, αλλά και για τον ίδιο το θεσμό της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, αποκαλύπτοντας το βασικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την συντριβή της ανεξάρτητης προσωπικότητας του νέου ανθρώπου, την καθυπόταξη του και τη μετατροπή του σε ένα εκτελεστικό πολεμικό και κατασταλτικό όργανο.
Τέλος, συνάδελφοι βρήκαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκαλύψουν πτυχές του Παραλόγου του Στρατού, δίνοντας έμφαση στη θυσία των δικαιωμάτων των συναδέλφων φαντάρων για τις ανάγκες του θεαθήναι της παράστασης με τίτλο «ορκωμοσία νεοσυλλέκτων», αποδεικνύοντας ότι για το διοικητή και τους περισσότερους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς πρώτιστο ζήτημα είναι η προβολή και η καριέρα. Αυτό φυσικά οι φαντάροι το πληρώνουν με ιδρώτα, κακομεταχείριση, προσβολές.
Μόνη απάντηση σε όλα αυτά η κλιμάκωση της συλλογικής προσπάθειας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, η αμφισβήτηση των αυθαιρεσιών, η άρνηση εκτέλεσης παράνομων διαταγών, η δημοσίευση των παραβιάσεων και ασχημιών, η διεκδίκηση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού. 
 Πρώτη τοποθέτηση: Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω γιατί ήμουν κι εγώ εκεί και τα έζησα! Η κατάσταση ήταν πολύ δυσάρεστη..θα ήθελα να πω κ μερικά ακόμα πράγματα που παρατήρησα όπως το γεγονός ότι σαν στρατιώτες πεζικού είχαμε βαθμοφόρους πεζικού, ναυτικού και αεροπορίας που δεν είχαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο εκπαίδευσης και ο καθένας ήθελε τα παραγγέλματα και τις διαταγές να εκτελούνται με τον δικό του τρόπο, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση και να μπερδεύει τους νεοσύλλεκτους περισσότερο παρά να τους εκπαιδεύει (και στο τέλος να μας φωνάζουν κιόλας που δεν ξέραμε με ποιον τρόπο να τα εκτελούμε)! Επίσης η δυνατότητα γυμναστικής (βασική για τον λόγο που είμαστε εκεί) δεν ήταν δυνατή. Τέλος θέλω να πω πως είχε πολύ κρύο και βροχή και αναγκαζόμασταν να είμαστε πολλές ανούσιες ώρες έξω και όταν εν τέλει αρρωστήσαμε και κρυώσαμε οι περισσότεροι, παίρναμε διαταγές να μην βήχουμε, να μην κουνάμε κτλ που ήταν αδύνατο στην κατάσταση που βρισκόμασταν.. η κατάσταση μόνο ανθρώπινη δεν ήταν και το γεγονός που με στενοχώρησε περισσότερο ήταν οι ομιλίες των ανώτερων που αντιθέτως με την όλη κατάσταση, τα παρουσίαζαν όλα τέλεια κ ιδανικά! Λίγο αυτοσεβασμός για να προχωρήσουν και οι ίδιοι μπροστά δεν υπάρχει... Ντροπή!
Δεύτερη τοποθέτηση: Οι 22 μέρες που πέρασα και εγώ ο ίδιος στην 124ΠΒΕ της Τρίπολης δεν μου επιτρέπουν τίποτα λιγότερο από το να συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα διάβασα μέχρι τώρα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να αντιμετωπίσω κάτι καλύτερο, μιας και όσοι φίλοι μου είχαν ολοκληρώσει τη θητεία τους είχαν φροντίσει να με ενημερώσουν κατάλληλα. Βέβαια είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις. Το να σου επιβάλλεται να μεταλλάξεις την προσωπικότητα σου μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με μέσα όπως εκφοβισμός, τραμπουκισμός και απειλές νομίζω ότι είναι μία κατάσταση, η οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να την κρίνει με το δικό του τρόπο.

Πέρα όμως από τα άπειρα καθημερινά παραδείγματα τα οποία μπορούμε να συζητάμε για ώρες και μέρες, το θέμα είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε στο βάθος του προβλήματος το οποίο έχει να κάνει με τη νοοτροπία.
‘Δεν πιστεύω στη διοίκηση μέσω της εξουσίας. Εκτιμώ την πειθώ και έχω την πεποίθηση ότι η πειθαρχεία , ο σεβασμός και η προσπάθεια δεν επιτυγχάνονται στους υφισταμένους με τα γαλόνια και το φόβο. Πιστεύω ότι περισσότερο κερδίζονται με την εμπιστοσύνη, την έμπνευση, το φιλότιμο, την αξιοπρεπή μεταχείριση, την ενίσχυση της αυτοεκτιμήσεως, την ακεραιότητα, την ευαισθησία προς τους άλλους ανθρώπους και με την αυστηρότητα ταυτόχρονα. Τέλος εμπιστεύομαι περισσότερο τη διοίκηση μέσω παραδείγματος και όχι μέσω ασκήσεως εξουσίας και φόβου.’

Η γνώμη μου είναι πως έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος ο οποίος θέλει να λέγετε Ηγέτης. Ευτυχώς είχαμε την τύχη να συναντήσουμε κάποιες εξαιρέσεις οι οποίοι όμως δεν θα έπρεπε να αποτελούν οάσεις στην έρημο αλλά παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους. Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί περισσότερο απ όλα είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση η οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε είναι άνευ ουσίας. Ενισχύεται δε ακόμη περισσότερο σήμερα, όπου τα προβλήματα στην πολιτική μας ζωή είναι πάρα πολλά. Πολλοί από εμάς αφήσαμε ή χάσαμε μία δουλειά έξω, για να έρθουμε να κάνουμε πράγματα χωρίς ουσία, νόημα και οργάνωση.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω σε όλους πως οποιαδήποτε κατάσταση και αν περνάει ο καθ ένας από εμάς, είτε είναι καλή είτε κακή, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να καταφέρει να αντλήσει κάποια στοιχεία τα οποία μπορούν στην συνέχεια να το βοηθήσουν να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Και αν πραγματικά δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο στοιχείο το οποίο να σας πείθει ότι πρέπει να ενστερνιστείτε μπορείτε να βρείτε πολλά τα οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσετε!!!

Τρίτη τοποθέτηση: Κανένας δεν ανέφερε ότι κάναμε ένοπλη σκοπιά, ότι κυρία υπολοχαγός μας κράτησε δύο ώρες παραπάνω στο στρατόπεδο( καψόνι) τη μέρα της εξόδου μας, η κυρία επισμηνίας σταμάτησε το σερβίρισμα του φαγητού λέγοντας προκλητικά αν δεν σταματήσετε να μιλάτε δεν τρώτε, για τις είκοσι πέντε μέρες που τρώγαμε όσπρια, για το σμηνία που μας έλεγε ότι αν δεν πάμε με βήμα στα εστιατόρια δεν θα φάμε και πολλά αλλά!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: