ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή


Αν κάτι έμεινε από τις αφηγήσεις των γονιών μου για την Γερμανική κατοχή είναι η ιστορία της οικογένειας του κύριου Παντελή Κ. Την θυμήθηκα με αφορμή την λίστα Lagarde . Ο Κύριος Παντελής Κ. διέπρεψε στην Κατοχή σαν «μαυραγορίτης» και δημιούργησε κεφάλαιο για να ξεκινήσει ο γιος του μια βιομηχανική δραστηριότητα και να αποκτήσει ο ίδιος σημαντική ακίνητη περιουσία ,αγοράζοντας φθηνά ακίνητα στην μεταπολεμική Αθήνα.

Η Εταιρεία που ιδρύθηκε από τον γιο του κύριου Παντελή Κ. συνεχίζει να λειτουργεί με τους διαδόχους του και -αν και τεχνολογικά παρακμασμένη πια – να χρηματοδοτείται συνεχώς από Τράπεζες αναπτύσσοντας παράλληλες δραστηριότητες (οικοδομές).

Η κρίση του 2008 δεν βρίσκει την εταιρεία θωρακισμένη με επαρκή κεφάλαια και σήμερα είναι ζημιογόνα και προβληματική. Πιθανόν να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές σύμφωνα με το άρθρο 99.

Ο γιος του Κύριου Παντελή Κ. και οι διάδοχοι του στις κοινωνικές συναθροίσεις τους αναλύουν τα μακροοικονομικά αίτια της κρίσης και πιστεύουν ότι το κράτος δεν βοηθάει τους επιχειρηματίες.

Στην λίστα Lagarde που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρονται ο γιος του Κύριου Παντελή Κ. και όλοι οι διάδοχοι ονομαστικά ως καταθέτες της HSBC .

Η ιστορία και τα γεγονότα είναι πραγματικά.Τα ονόματα έχουν αλλάξει.

Γ.Κ.

Αγαπητέ φίλε, αντί απαντήσεως ή σχολιασμού, ένα απόσπασμα από τους «Στοχασμούς» του Πασκάλ:

«Δεν πρέπει ο λαός να αισθάνεται την αλήθεια του σφετερισμού: ο σφετερισμός που πραγματοποιήθηκε κάποτε παράλογα, εμφανίζεται τώρα ως λογικός. Αν δεν θέλουν να πάρει σύντομα τέλος, πρέπει να τον παρουσιάζουν ως αυθεντικό, αιώνιο και να αποκρύπτουν την απαρχή του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: