ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δάσος, θυσία στον χρυσό


thumb
Εντολή να ξεριζωθούν 4.000 στρέμματα δάσους για το χατίρι του χρυσωρυχείου συμφερόντων Μπόμπολα έδωσε με επείγον έγ­γραφό του το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Δασαρχείο Αρναίας, κατά παράβαση της νομιμότητας, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς. Το ΥΠΕΚΑ ζητά από το Δασαρχείο να υπογράψει «Πρωτό­κολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης» με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, για την υλοτόμηση όλων των εκτάσεων που περιλαμβάνο­νται στην απόφαση παραχώρησης δάσους από την Αποκεντρωμέ­νη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Η απόφαση αυτή αφορά 3.273 στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα για την κατασκευή χώρου απόθεσης επικίνδυ­νων αποβλήτων.
Όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, απαραίτητος όρος για την επέμβαση στο δάσος είναι η ύπαρξη Ειδικής Έγκρισης Επέμβασης του δασικού νόμου και Έγκρισης Τεχνικής Μελέτης για όλα τα σχεδιαζόμενα υποέργα. Τίποτα, όμως, από αυτά δεν υπάρχει, αφού οι μοναδι­κές εργασίες που έχουν επιτραπεί είναι η διαμόρφωση της κύριας οδού πρόσβασης στο μεταλλείο Σκουριών και η κατασκευή ρά­μπας και φρέατος υπόγειου μεταλλείου στις Σκουριές. Το Παρατη­ρητήριο επισημαίνει ότι καμιά εργασία κατασκευής, εγκατάστα­σης και λειτουργίας δεν επιτρέπεται να γίνει στις Σκουριές, αφού για να εγκριθούν αυτές οι τεχνικές μελέτες απαραίτητη προϋπόθε­ση είναι η ύπαρξη εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου που επίσης δεν υπάρχει. Κάτοικοι και φορείς καταγγέλλουν το ΥΠΕΚΑ για πα­ράκαμψη της νομιμότητας, αφού δίνει εντολή για ολική υλοτόμη­ση του δάσους χωρίς εγκεκριμένες μελέτες και επενδυτικό σχέδιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Yπέστησαν βασανιστήρια στη ... ΓIΔΑ KAI ME THN .. ΓIΔΑ και ότι οι αστυνομικοί απειλούσαν πως θα δώσουν τα στοιχεία τους στη Χρυσή Αυγή. (XITLER ADOLF - X.A.) κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πια ότι δεν γνωρίζει !!!!!