ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αναλυτικά για τα γεγονότα στον Βόλο από την Αντιφασιστική Δράση Βόλου


Μια πιο εκτενής και αναλυτική ενημέρωση για τα γεγονότα,καθώς έχουνε ειπωθεί αρκετές ανακρίβειες.
Το Σάββατο 29/9 στο κέντρο της πόλης σύντροφος ήρθε τετ-α-τετ με τον βουλευτή της Χ.Α Ηλιόπουλο.
Ακολούθησε αρχικά λεκτικό επεισόδιο,στη συνέχεια όμως αντιφασίστες και αντιφασίστριες άρχισαν να καταφθάνουν,όπως και μέλη της Χρυσής αυγής.
Ο χώρος στον οποίο εξελίχθηκε το γεγονός ήτανε ακριβώς κάτω από τα άτυπα γραφεία τους στο κέντρο...
 Στη συνέχεια,ο Ηλιόπουλος έκανε επίδειξη του όπλου του και εκείνη την στιγμή έφτασαν στο σημείο δικάβαλα της ΔΙΑΣ,περιπολικά,ασφαλίτικα κτλ προσαγάγωντας συντρόφους και συντρόφισσες από το σημείο,όπως και πολίτες που συμμετείχαν στο γεγονός δια της βίας.


Έχει αναπαραχθεί πως προσήχθησαν 12 άτομα εκ των οποίων μέλη της Χ.Α.
Αυτό είναι ψέμα
,μόνο κόσμος του χώρου βρέθηκε στο τμήμα και 2 πολίτες.
Αμέσως μετά τις προσαγωγές,ξεκίνησε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Ασφάλεια Βόλου απαιτώντας την ελευθέρωση των συντρόφων.Ο αριθμός των αλληλέγγυων κατά τις τελευταίες ώρες είχε φτάσει τα 100 και περισσότερα άτομα.Μετά απο 4-5 ώρες οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αφέθησαν ελεύθεροι.


Τότε οργανώθηκε επί τόπου,αντιφασιστική πορεία και "επίσκεψη"στην Χ.Α που ήτανε συνεχώς έξω από τα γραφεία τους επί της Δημητριάδος.Με ακόμα περισσότερο κόσμο,περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης και όταν φτάσανε στο σημείο των γραφείων η περιφρούρηση πήγαινε για πέσιμο...αλλά οι "ήρωες" φρόντισαν να εκκενώσουνε το σημείο.

Το θέμα είναι σοβαρό...στον Βόλο βγαίνουν όπλα σε αντιεξουσιαστές από χιτλερικά αποβράσματα,στην Αθήνα πέσιμο από μπάτσους στους αντιφασίστες,επαναλαμβανόμενα πογκρόμ σε αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.Πλέον είναι ξεκάθαρο πως είμαστε σε καιρούς ευθείας μετωπικής σύγκρουσης με τους φασίστες,οι απαντήσεις πρέπει να δοθούνε στους δρόμους,στις πλατείες,στις γειτονιές και παντού.Αντιφασιστικός αγώνας μέχρι τέλους.

Αντιφασιστική Δράση Βόλου

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: