ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βολος: «φακελωμένος» απο την ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στο κίνημα «Δεν πληρώνω»


Εξαγριωμένος δημότης του Βόλου, όταν διαπίστωσε ότι αστυνομικός τον αναγνώρισε ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών!
Η κλήση του, στο πλαίσιο προανάκρισης που ανέλαβε να διενεργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, δεν ήταν το «νέο» για δημότη του Βόλου, ο οποίος παραβρέθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2011 στις κινητοποιήσεις «Δεν πληρώνω» στα διόδια Μοσχοχωρίου.
Ήταν άλλωστε εξέλιξη που θα μπορούσε να αναμένει, με δεδομένο ότι οι ποινικές διώξεις που ζητήθηκε να ασκηθούν σε βάρος των «Δεν πληρώνω», είχαν λάβει ευρεία δημοσιότητα εκείνη την περίοδο που οι μπάρες άνοιγαν συχνά στους Σταθμούς Διοδίων για την ελεύθερη διέλευση των οδηγών οχημάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στα υψηλά κόμιστρα.
Αποκάλυψη, μέσα από επίσημα έγγραφα στο πλαίσιο της σχηματιζόμενης δικογραφίας, η οποία τον ξάφνιασε και τον εξόργισε, είναι ότι είναι «φακελωμένος» -και δίχως να έχει καμία εμπλοκή στο παρελθόν με οποιοδήποτε αδίκημα- στην Αστυνομία.

Σε ένα από τα έγγραφα διαπίστωσε ότι αστυνομικός, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας για την κινητοποίηση τον Ιανουάριο του 2011, στο Μοσχοχώρι, καταθέτει ενόρκως ότι τον αναγνώρισε ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών.
Ο αστυνομικός στην ένορκη εξέτασή του περιγράφει ότι την ημέρα της κινητοποίησης μετέβη στο Σταθμό Διοδίων με εντολή της υπηρεσίας του για να αναγνωρίσει κάποια άτομα από τους διαδηλωτές.
Μεταξύ των διαδηλωτών καταθέτει ότι παραβρίσκονταν μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων της Μαγνησίας, οι οποίοι άνοιξαν τις μπάρες και προς τις δύο κατευθύνσεις, στο ρεύμα για Αθήνα και στο ρεύμα για Θεσσαλονίκη, προτρέποντας τους οδηγούς να διέρχονται χωρίς να πληρώσουν. Καταθέτει δε ότι αναγνώρισε τρία άτομα μεταξύ των διαδηλωτών, τους οποίους και κατονομάζει στην κατάθεσή του.
Ανάμεσα στα πρόσωπα, που κατονόμασε ο αστυνομικός, ο πολίτης που κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι... παρακολουθείται από τις αστυνομικές αρχές. «Διαφορετικά πώς γνώριζαν ποιος είμαι; Από πού και ως πού είμαι γνωστός από την όψη μου στην Αστυνομία; Δηλαδή κυκλοφορώ και με παρακολουθούν;» διερωτάται ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν συμμετείχε σε παρόμοιες κινητοποιήσεις, ούτε είναι μέλος της επιτροπής, ώστε το όνομά του μέσα από συνεντεύξεις Τύπου να έχει λάβει δημοσιότητα.
Ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα, όπως λέει, δημιουργούνται γύρω από το τρίτο πρόσωπο, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον αστυνομικό. Μία γυναίκα κάτοικος Βόλου, η οποία εξαιτίας του επαγγέλματός της δεν χρησιμοποίησε ποτέ το επίθετο του συζύγου της -με αυτό ο αστυνομικός προσδιορίζει την ταυτότητά της- αλλά είναι γνωστή με το πατρικό της, το οποίο διατήρησε.
Ο πολίτης ανέφερε ότι οι διαπιστώσεις του, που παραπέμπουν σε «φακέλωμά» του, τον έχουν αναστατώσει και τρομοκρατήσει και δήλωσε την πρόθεση σύντομα να προχωρήσει σε αναφορά στον Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: