ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ


Ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος, είχε χτυπήσει πολλάκις το καμπανάκι, αλλά δεν τον ακούγαμε. Το κράτος είναι ένα ατελείωτο πορνείο, που ως κοινός νταβατζής εκθέτει ανθρώπους και φοβίζει τους υπόλοιπους. Φυσικά η πρώτη φράση είναι άκρως ειρωνική, αφού ο υπουργός με όπλο την διαχείριση του θέματος από τα media, σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του και θα κορδώνεται στον καθρέφτη του.
Εν αρχή ήταν η διαπόμπευση νεαρής Ρωσίδας ιερόδουλου, η οποία πάσχει από τον ιό του AIDS. Η φωτογραφία της κυκλοφόρησε σε όλα τα μέσα συνοδεία δραματικών σχολίων, ενώ έσπασαν τα τηλέφωνα από πρώην πελάτες της στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο τρόπος αντιμετώπισης της γυναίκας, είναι ο πλέον εξευτελιστικός, αφού δεν πάρθηκε άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεν εξετάζω αν η ίδια γνωριζε πράγματι πως ήταν φορέας του ιού, αλλά θέλω να εστιάσω στην ανευθυνότητα των πελατών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες και μάλιστα οικογενειάρχες. Δηλαδή, τι μυαλό κουβαλάει κάποιος που επισκέπτεται παράνομο οίκο ανοχής και μάλιστα δεν παίρνει και προφυλάξεις κατά την σεξουαλική επαφή; Να τον “χαϊδέψουμε” λέγοντάς τον καημένο και ανυποψίαστο; Τόσοι ελληναράδες πήγαν για πληρωμένο σεξ, χωρίς να νοιάζονται αν μια γυναίκα κακοποιείται, είναι τοξικομανής ή φέρει λοιμώδεις ασθένειες.
Στην συνέχεια, άλλες 11 ιερόδουλες που διαγνώστηκαν ως οροθετικές, έτυχαν την ίδιας αηδιαστικής αντιμετώπισης, αφού δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους, μέχρι και ο τόπος κατοικίας τους. Οι 9 από αυτές είναι Ελληνίδες, γεγονός που χαλάει την ρατσιστική “συνταγή” του υπουργού που είχε προβάλει ως πρόβλημα την παράνομη μετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία. Κουβέντα δεν άκουσα, ούτε καμία σύλληψη, για τους νταβατζήδες των παράνομων οίκων ανοχής. Γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονταν αυτές τις γυναίκες.
Οι άντρες που επισκέπτονται πορνεία, είναι αυτοί που στηρίζουν ουσιαστικά την εκμετάλλευση των γυναικών και ολόκληρο το σύστημα του trafficking. Φαντάζομαι ότι αν ήταν στην θέση αυτών των γυναικών η κόρη τους, η αδελφή τους, η κοπέλα τους ή η γυναίκα τους, δεν θα πέταγαν από την χαρά τους. Ωστόσο, πέρα της ηθικής πλευράς, πολύ σημαντικό θέμα είναι και η μη σωστή ενημέρωση για το AIDS αλλά και τις σεξουαλικές προφυλάξεις. Όταν τόσοι πελάτες πορνείων προτιμούν να μην χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, τότε φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα σεξουαλικής παιδείας.
Η αύξηση της πορνείας ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα ακόμη κοινωνικό φαινόμενο, που αποτυπώνει πόσο μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα δημιούργησε η κρίση. Το κράτος με άγριες μεθόδους και διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων με λογική τραμπούκου, ξεγυμνώνεται. Και παρουσιάζεται πολύ περισσότερο ανήθικο και βρώμικο, απ’ όσο οι πόρνες που προσπαθεί να τις παρουσιάσει ως “υγειονομική βόμβα”. Γιατί τον ίδιο ορισμό είχε χρησιμοποιήσει το καθεστωτικό λεξιλόγιο, για να χαρακτηρίσει τους άστεγους και προσφάτως τους μετανάστες. Όλες τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού δηλαδή, τα θύματα αυτού του οικονομικού μοντέλου.
Η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων με επιχειρήσεις της αστυνομίας, αλλά και η προπαγάνδα του Λοβέρδου το τελευταίο διάστημα, είναι σημάδια πως κινδυνεύουμε να απωλέσουμε την ανθρωπιά μας. Ένα ακόμη σημάδι εκφασισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: