ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παραδοχή ΣΟΚ Δήμου Βόλου για την επάρκεια του cine "ΝΙΚΗ" (Ηχητικό)

Παραδοχή ΣΟΚ Δήμου Βόλου για την επάρκεια του cine "ΝΙΚΗ" (Ηχητικό)
ΑΚΟΥΣΤΕ τις απίθανες δηλώσεις του Αντιδημάρχου Φ. Λαμπρινίδη, με τις επίσης απίθανες αντιφάσεις - Φάσκουν και αντιφάσκουν, μην ξέροντας αν έχουν μπει στο κτίριο ή όχι οι Τεχνικές Υπηρεσίες, παίζοντας κυριολεκτικά με το μέλλον των συλληφθέντων

Και ξαφνικά, εδώ και λίγες ημέρες, άνοιξε η συζήτηση αξιοποίησης του εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια εγκαταλελειμμένου cine "ΝΙΚΗ", που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, ιδιοκτησίας του νέου διευρυμένου Δήμου Βόλου. Αφορμή για να ανοίξει η όρεξη των δημοτικών αρχόντων, που εδώ και έτη είχαν αφήσει στην τύχη του, να ρημάζει κυριολεκτικά, το εν λόγω θρυλικό κτίριο, στάθηκε η πρωτοβουλία ομάδας πολιτών, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα επιμελήθηκε το κτίριο, πραγματοποιώντας στη συνέχεια 3ημερο εκδηλώσεων.



Η αντίδραση του Δήμου Βόλου στην δράση των πολιτών ήρθε διά του αρμόδιου Αντιδημάρχου του, ο οποίος, αφού επί σειρά ημερών σφράγιζε την είσοδο του σινεμά και μάλιστα κρυφά, χωρίς να ενημερώνει καν τους εν λόγω πολίτες, το πρωινό της Παρασκευής 16 Μαρτίου ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, με αποτέλεσμα ακόμα και αναιτιολόγητες προσαγωγές αρκετών πολιτών οι οποίοι απλά έτυχε να βρεθούν κοντά στο παλιό σινεμά. 

Στην συνέχεια, τέσσερις εκ των προσαγωγών μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με δύο αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικιών 20 - 21 μόλις ετών, μετά την οδήγησή τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες φθοράς σε δημοτική περιουσία και διατάραξης κοινής ειρήνης, αναμένοντας να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς στις 30 Μαΐου.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή στην πόλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι πολίτες που κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο, στο οποίο συνεδρίαζε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο, με το γνωστό αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου παρέα με τα ΜΑΤ, άνδρες των οποίων έκαναν face control στην είσοδο του Δημαρχείου, απαγορεύοντας την είσοδο σε διαμαρτυρόμενους πολίτες, όπως θα μείνει στην Ιστορία, για να θυμίζει την απίστευτη κατάντια των δημοτικών αρχόντων, οι οποίοι ξεπέρασαν τα όρια, ξεφτιλίζοντας κυριολεκτικά τους θεσμούς. 

Στον απόηχο όλων αυτών και αφουγκραζόμενοι την ξαφνική συζήτηση περί της αξιοποίησης του κτιρίου, επικοινωνήσαμε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Φώτη Λαμπρινίδη, ο οποίος μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους. 

Και δεν ήταν μόνο το γεγονός των απίθανων αντιφάσεών του, ο οποίος, όπως θα ακούσετε και παρακάτω, αν και αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν γνωρίζει αν οι Υπηρεσίες του έχουν μπει στο κτίριο ή όχι, ώστε να καταγράψουν πιθανές ζημιές (που όπως ολόκληρη η τοπική κοινωνία γνωρίζει και οι περίοικοι δηλώνουν, όχι μόνο δεν υπήρξαν, αντίθετα μάλιστα οι εν λόγω πολίτες επιμελήθηκαν και συμμάζεψαν την επί σειρά ετών Δημοτική ανεπάρκεια συντήρησης του κτιρίου), λέγοντας μία πως "ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ" και μία πως "ΘΑ ΜΠΟΥΝ", παίζοντας κυριολεκτικά με το μέλλον των συλληφθέντων, είναι και το γεγονός της παραδοχής ΣΟΚ ότι η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει καν την επάρκεια του κτιρίου, δημιουργώντας σαφή ερωτηματικά για το αν επί τόσα χρόνια πληρώναμε ως δημότες συντήρηση και αν ναι πόσων ευρώ και γιατί. Για να μην γνωρίζει η ίδια η Δημοτική Αρχή εν έτει 2012 την επάρκεια ή όχι του κτιρίου;

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις: 





http://www.e-volos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: