ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η μόδα των... συλλήψεων μεγαλοοφειλετών

Οι συλλήψεις των επιχειρηματιών για καθυστερημένες οφειλές προς την εφορία ήλθε σε μια εποχή που η χώρα περνάει τις χειρότερες μέρες της.

Η μεγάλη απορία του κόσμου είναι, γιατί τώρα;

Τι σημαίνει η διαπόμπευση ανθρώπων που δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους, και κακώς λέω εγώ. Η αναστροφή της νοοτροπίας δηλαδή της αποφυγής πληρωμής στο δημόσιο, πιστεύουν οι κυρίαρχοι επικοινωνιολόγοι του παιχνιδιού στην κυβέρνηση που απήλθε θα επιτευχθεί; Αλλά με κεκτημένη ταχύτητα θα συνεχίσουν τις συλλήψεις και με την νέα κυβερνητική σύνθεση.

Ο κατάλογος των οφειλετών του δημοσίου που...γυρίζει από συρτάρι σε συρτάρι δεν ενεργοποίησε αστραπιαία τις συλλήψεις αλλά όπως φαίνεται είναι αντικείμενο συναλλαγής ποιους θα συλλάβουμε και ποιους θα προσπεράσουμε.

Η κοινωνική συνοχή σφυρηλατείται από το αίσθημα του δικαίου, ότι δηλαδή ο νόμος δεν χαρίζεται σε κανένα όσο ψηλά και αν ευρίσκεται κάποιος. Πράγμα που δεν είδαμε από τους βουλευτές και υπουργούς γιατί αμνήστευσαν τον εαυτό τους. Φυσικά η διάκριση των εξουσιών έχει ατονήσει από χρόνια τώρα και η δικαστική εξουσία παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις έχει υποταχθεί στις εκάστοτε κυβερνητικές ορέξεις.



Φυσικά πρέπει να πληρώνονται οι φόροι, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: όταν αποστέλλεις εντολές πληρωμής δεν γνωρίζεις ως κράτος πότε περιμένεις να εισπράξεις μέσω των εφοριών χρονικά από ποιον και πόσα;
Άρα η οποιαδήποτε ολιγωρία από πλευράς των φορολογουμένων μη πληρωμής κινεί αυτόματα τον συναγερμό στις αρχές για την μη πληρωμή. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν οι εφορίες είναι στα οργανογράμματά τους ξεπερασμένες από την καθημερινότητα;

Δυστυχώς οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν.
Τι δουλειά έχει ο κάθε πολίτης μέσα στις εφορίες; Αυτό είναι δουλειά των φοροτεχνικών που θα είχαν όλη την ευθύνη και φυσικά δεν θα πληρώνονται οι άνθρωποι με ψίχουλα. Η αγορά διορθώνεται με καίριες παρεμβάσεις, που και ο πολίτης παράγει και το κράτος εισπράττει αυτά που πρέπει, για να μη καταφεύγει σε λύσεις επιδρομής μέσω ΔΕΗ ή και άλλων μεθόδων.

Αλλιώς τα όποια ονόματα θα είναι στην επικαιρότητα για τρεις μέρες και τίποτα περισσότερο.
Και μια και μιλάμε για φοροδιαφυγή τι θα γίνει με το λαθρεμπόριο του πετρελαίου;
Τόσες εξαγγελίες και πάντα στο μηδέν και όχι μόνον αυτό το θέμα.

γράφει ο Μακεδών


http://apneagr.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ...

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.