ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

BOΛOΣ: Τι θα δούμε με τη κυβέρνηση σωτηρίας; Τον ΜΑΤατζή της Πειραματικής Σκηνής


 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Για ακόμα μία χρονιά η Πειραματική Σκηνή έρχεται δημιουργική και αισιόδοξη,  παρουσιάζοντας μια σειρά από απολαυστικά στιγμιότυπα και σκηνές, με μαστοριά δεμένα μεταξύ τους, σκορπίζοντας το χαμόγελο που τόσο στερούμαστε από τη στιγμή που σαν λαός βρεθήκαμε καταμεσής στην καταιγίδα . Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και στο γελοίο, το καθημερινό και την υπερβολή, μας ταξιδεύει σε μία άγνωστη χώρα, που αντίθετα με όσα συμβαίνουν κομπάζει πως «ευημερεί». Οι πολίτες της, φιγούρες τόσο γνώριμες σε μας, ο διεφθαρμένος πολιτικός παράγοντας, ο έφορος-κλέφτης, ο αστυνόμος-τιμωρός, ο νομοταγής πολίτης, ο μετανάστης, οι υπερήλικές που ονειρεύονται τη σύνταξη, ο εξαθλιωμένος που ψάχνει θησαυρό στα σκουπίδια, η προσωποποιημένη τρέλα. Σ’ αυτή την παράξενη χώρα, σε έναν χρόνο φανταστικό, δεν φοβάται να καταγγείλει και να καταδικάσει τη διαφθορά των ηθών, τα σκάνδαλα και την απληστία, σκύβοντας ταυτόχρονα με συγκατάβαση και κατανόηση στα προβλήματα του απλού, ταλαιπωρημένου φορολογούμενου πολίτη.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, επιλογή  κειμένων  Έφη Σταυροθεοδώρου, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, Αντώνης Μαραγκάκης, Ελένη Μπακίρη,  Θεοδώρα Νονόγλου, Γεωργία Ζορμπά.
Οι παραστάσεις δίνονται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» κάθε  Παρασκευή,   Σάββατο και Κυριακή  στις  9.00 μ .μ

Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.
ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6977785852   

Δεν υπάρχουν σχόλια: