ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ

Αναστάτωση συνεχίζει να επικρατεί στο πρώην Πολυκλαδικό, καθώς και χθες οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ αλλά και του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις για μάθημα εξαιτίας της σκόνης που υπάρχει σε όλο το σχολείο. Ο αρμόδιος προϊστάμενος ζήτησε από το Δήμο Ν. Ιωνίας επιπλέον προσωπικό καθαρισμού, ενώ οι πληροφορίες θέλουν σήμερα τα μαθήματα να γίνονται ομαλά.

Σε αναβρασμό είναι η σχολική κοινότητα του πρώην Πολυκλαδικού εδώ και ένα μήνα περίπου. Αρχικά ο τραυματισμός του 16χρονου μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής από πτώση σοβά έφερε τις πρώτες αντιδράσεις τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, που μιλούσαν για επισφαλές συνθήκες εργασίες και μάθησης.
Ακολούθησε η επί τρεις εβδομάδες αναστολή των μαθημάτων, ενώ από προχθές Τρίτη που το κτήριο ουσιαστικά θα άνοιγε τις πύλες του μετά από εργασίες, οι μαθητές έδειξαν πάλι τα…δόντια τους. Προχθές οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας προχώρησαν σε δίωρη αποχή, ενώ χθες η ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί ανέδειξε ως τρόπο αντίδρασης την κατάληψη.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, μιας και η σκόνη βρίσκεται παντού κάνοντας τη ζωή όλων δύσκολη.
Ο αρμόδιος προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης κ. Μπαλαμώτης ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις των μαθητών και επικοινώνησε με το Δήμο Ν. Ιωνίας προκειμένου να ζητήσει προσωπικό για να καθαριστούν μια και καλή όλες οι αίθουσες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες πέντε εργαζόμενοι καθαρίζουν το σχολείο, ενώ φαίνεται πως σήμερα οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες.
Το ζήτημα όμως είναι πως σε πρώτη φάση από τις εργασίες που γίνονται στο σχολείο έχει εξαιρεθεί το Γυμναστήριο, το οποίο επισκέπτονται όλοι οι μαθητές τόσο κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου, όσο και το απόγευμα για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
Οι ίδιοι ζητούν οι επεμβάσεις να γίνουν σε όλο το κτήριο και να διασφαλιστεί επιτέλους η ασφάλεια των παιδιών, των καθηγητών και όλων των εργαζομένων.

Εργασίες στο ΣΕΚ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απομάκρυνσης των επιχρισμάτων από τις οροφές των εργαστηρίων του ΣΕΚ. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αναστολή λειτουργίας των εργαστηρίων αλλά και τεράστια προβλήματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους. Ο σύλλογος καθηγητών και η διοίκηση του ΣΕΚ φροντίζουν καθημερινά την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ πολλοί από τους καθηγητές συμμετέχουν οι ίδιοι στις εργασίες.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: