ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Die Zeit: Γερμανοί νεοναζί στην πορεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα


«Νεοναζί από το γερμανικό νότο υποστηρίζουν πορεία ναζιστών στην Ελλάδα» - αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Die Zeit» που αναφέρεται στο ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα, μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων από το γερμανικό νότο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργάνωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων (για τα γεγονότα και την αστυνομική επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση,διαβάστε αναλυτικά). Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γερμανοί νεοναζί, μέλη της οργάνωσης «Ελεύθερο δίκτυο του Νότου» (FNS), ταξίδεψαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην ρατσιστική εκδήλωση «Πορεία για τα Ίμια» που διοργάνωσε το ελληνικό, νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, οι γερμανοί νεοναζί επισκέφθηκαν και το γερμανικό νεκροταφείο στην περιοχή του Διονύσου – Ραπεντόζης και απέδωσαν τιμές στους γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί ενταφιασμένοι.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με σύντομη αναφορά στην κρίση των Ιμίων το 1996, και τονίζει, ότι η ενεργός συμμετοχή των γερμανών νεοναζί δεν αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς φαίνεται ότι διατηρούν επαφές με το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα και την ηγεσία του από παλαιότερα. Παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνεται, οι έλληνες εθνικιστές δε φαίνεται να διάκεινται θετικά έναντι των γερμανών νεοναζί, λόγω των ιστορικών γεγονότων της γερμανικής κατοχής, ο συγκεκριμένος γερμανικός νεοναζιστικός σχηματισμός παρακολουθεί την πορεία της Χρυσής Αυγής και έχει διοργανώσει σειρά υποστηρικτικών δράσεων, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός δικτύου διεθνών επαφών με ιδεολογικά συναφείς οργανώσεις (πηγή: tovima.gr).

FAZ: Η διπλή δολοφονία περιέπλεξε την υπόθεση απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να ιδρύσει νέο κομματικό φορέα με την ονομασία «Εθνική Αυγή», προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές του Μαΐου σε περίπτωση που η ελληνική δικαιοσύνη αποφανθεί ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Η αναφορά στα σχέδια των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με αφιέρωμα στη δεύτερη σελίδα της FAZ. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της: «Ανεξάρτητα από το όνομα, το κόμμα έχει καλές πιθανότητες κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου -οι οποίες συνοδεύονται στην Ελλάδα από τις περιφερειακές εκλογές- να στείλει την τρίτη ισχυρότερη ελληνική κοινοβουλευτική ομάδα στο Στρασβούργο και σε πολλές δημοτικές αρχές της Ελλάδας». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η υπόθεση απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής έχει γίνει νομικά πιο περίπλοκη μετά την πρόσφατη δολοφονία δύο μελών του κόμματος. Όπως επισημαίνεται, «ενώ φαινόταν ότι η αποδοχή των δεξιών εξτρεμιστών μειωνόταν μετά τη δολοφονία του μουσικού της ραπ (Παύλου Φύσσα), μετά τη διπλή δολοφονία τα ποσοστά επανέκαμψαν ταχύτατα, παράλληλα με τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας» (πηγή: dw).

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: