ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Περί κλωστικής (και όχι μόνον) Κάναβης-Στόχος τους ήταν να σταματήσουν την παραγωγή της Κλωστικής Κάνναβης. Γιατί; Για να δεσμεύσουν τα κράτη στον ιμπεριαλισμό τους μέσω της εξάρτησης...



Για να μην τα αφήσουν να σταθούν στα "πόδια" τους εκ νέου με δικά τους προϊόντα. Επί χιλιάδες χρόνια μέσω αυτής της πρώτης ύλης τα κράτη της Μεσογείου εξασφάλιζαν χαρτί, υφάσματα, σκοινιά, νήματα, βαφές, φωτιστικό λάδι, ενέργεια, βερνίκια, φάρμακα, αλλά και τροφή ...Ένα φυτό πραγματικό "χρυσάφι" της Μεσογείου ...Το πράσινο "χρυσάφι" της Μεσογείου

Αυτό το φυτό ήταν απόλυτα συμβατό με τις μεσογειακές ιδιαιτερότητες της λειψυδρίας ...Ένα φυτό, το οποίο έδινε πλούτο και άρα ανεξαρτησία στους λαούς της Μεσογείου. Αυτό προφανώς δεν άρεσε στους Αμερικανούς.
Με πρόφαση τα ναρκωτικά, το δαιμονοποίησαν. Με πρόφαση "συγγένεια" του είδους με την Ινδική Κάνναβη, το κατέταξαν εκ του πονηρού στα φυτά που παράγουν ναρκωτικά. Γιατί; Για να το στερήσουν από τους λαούς. Για να επιβάλουν το βαμβάκι ...Το τρομερό βαμβάκι ...Τον καταστροφέα της γεωργικής παραγωγής της Μεσογείου ...Το υδροβόρο βαμβάκι ...Το βαμβάκι, το οποίο ήταν ακίνδυνο για την Ινδία του Γάγκη, την Αίγυπτο του Νείλου ή την Λουϊζιάνα του Μισισιπή, αλλά όχι για τη μεσογειακή γεωργία.


Αυτό το βαμβάκι μετέτρεπε κράτη όπως η Ελλάδα σε αποικία τους. Τους στερούσε την αυτάρκεια, η οποία επί αιώνες τούς εξασφάλιζε την ελευθερία τους. Γι' αυτόν τον λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια της αμερικανικής παντοδυναμίας τού τελευταίου αιώνα το επιδοτούν σε αυτές τις χώρες ...Το επιδοτούν, για να φτωχοποιεί τους λαούς της Μεσογείου ...Το επιδοτούν, για να ερημοποιεί τα πιο παραγωγικά φιλέτα της μεσογειακής γης ...Το επιδοτούν για να δεσμεύει αυτήν την ευλογημένη γη σε χρήσεις τέτοιες, που δεν συμφέρουν τους λαούς τους 

...Σε χρήσεις μακριά από εκείνες που τους ενδιαφέρουν και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν ανταγωνιστικοί. Το επιδοτούν, για να τεμπελοποιεί την κοινωνία των επιδοτούμενων καλλιεργειών. Το επιδοτούν, για να εξασφαλίζουν επαγγελματίες ψηφοφόρους οι λακέδες τους, όταν δίνουν "όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά".

Τζάμπα τους έρχεται η επιδότηση ...Η υποχρεωτική επιδότηση, εφόσον χωρίς αυτήν κανείς δεν θα έβγαζε μόνος του τα "μάτια" του. Γιατί τους είναι τζάμπα; Γιατί, ελέγχοντας την τεχνογνωσία του δικού τους υλικού, την αγορά και τη μόδα, ξαναπαίρνουν τα χρήματά τους πίσω. Δίνουν ψίχουλα σε επιδοτήσεις και τα παίρνουν από την αγορά. Βάζουν κάποιους να παράγουν φτηνή πρώτη ύλη και τους κάνουν πελάτες τους στα ακριβά προϊόντα. Εξάγει είκοσι κιλά φτηνό βαμβάκι η Ελλάδα και τα κέρδη της τα παίρνουν πίσω με ένα δικό τους σώβρακο. Με μερικά τρακτέρ κάθε χρόνο παίρνουν πίσω τις επιδοτήσεις ...Απλά πράγματα ...Απλά πράγματα, τα οποία καθιστούν τους Έλληνες βλάκες. Ποιος όμως τους έβαλε σε αυτήν την κατάσταση; Οι βενιζελικοί βρίσκονται πίσω από την επιβολή του βαμβακιού στην Ελλάδα.

Όλοι οι πρωταγωνιστές του benizelic dimension, που περιγράψαμε πιο πάνω, πρωταγωνίστησαν στη "στημένη" μάχη του βαμβακιού εναντίον της κάνναβης. Η ίδια αμερικανόδουλη συμμορία πρωταγωνίστησε σε αυτήν την κατάσταση. Ο "εθνάρχης" Βενιζέλος ίδρυσε το 1931 τον Ελληνικό Οργανισμό Βάμβακος και άρχισαν με επιδοτήσεις να "βοηθάνε" το βαμβάκι εις βάρος της κάνναβης. Ο "εθνάρχης" Καραμανλής το 1957 απαγόρευσε γενικώς την καλλιέργειά της βάζοντας "λουκέτο" σε επτά τουλάχιστον κανναβουργεία της χώρας. Το 1981 ο Παπανδρέου γιγάντωσε εκ νέου την παραπαίουσα παραγωγή του βαμβακιού, μέσω των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς δημιουργούνται στην Ελλάδα οι "εθνάρχες"; ...Κλείνουν τα εργοστάσια των ανταγωνιστών των αφεντικών τους και προοδεύουν. Πώς ο Λευτεράκης από το μπακάλικο του πατέρα του έγινε πάμπλουτος εθνάρχης; Πώς ο κουφός από το Κιουπκόι έγινε από το πουθενά Πρωθυπουργός της χώρας; Πώς ο μεθύστακας Ανδρέας έγινε η μορφή της Μεταπολίτευσης; Πόσα εργοστάσια έκλεισε ο "σοσιαλιστής" Ανδρέας στα χρόνια της "Αλλαγής"; Ας μετρήσει ο αναγνώστης πόσα εργοστάσια μάς έχουν κοστίσει οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης. Τέτοιες "υποθήκες" βάζουν αυτοί, οι οποίοι θέλουν να γίνουν Πρωθυπουργοί σ' αυτήν τη χώρα.
Αυτοί, οι οποίοι εξυπηρετούν τα αφεντικά, δεν χάνονται. Ανταμείβονται, για να γίνονται πρότυπα και γι' αυτούς που ακολουθούν. Αυτοί μας έβαλαν στο βαμβάκι των επιδοτήσεων ...Των επιδοτήσεων των σημερινών δανειστών μας. 

Το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα παράγει άνευ λόγου και αιτίας βαμβάκι και εισάγει ζαρζαβατικά από την ανήλια προτεσταντική Ολλανδία. Η Ελλάδα, η οποία μπορεί να ταΐζει με λαχανικά ολόκληρη την Ευρώπη, κάθεται και τρώει μεταλλαγμένες ντομάτες, οι οποίες φυτρώνουν πάνω σε ολλανδικές βίδες και μπουλόνια. Η Ελλάδα κατάντησε να εισάγει γεωργικά προϊόντα όχι μόνον από τη Γερμανία, αλλά και από τη Σκανδιναβία.
Αυτό ήταν το σχέδιο των ιμπεριαλιστών εξ’ αρχής ...Να καταστρέψουν τη μεσογειακή γεωργική "ισορροπία", η οποία επί χιλιετίες έδινε δύναμη και πλούτο στους λαούς τής Μεσογείου. Αυτό βέβαια δεν αφορούσε μόνον την Ελλάδα. Αφορούσε και την Τουρκία και την Ιταλία και την Ισπανία και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Στόχος των Αμερικανών ήταν να στερήσουν από την πλούσια λεκάνη της Μεσογείου τη δυνατότητα να είναι αυτάρκης και άρα ανεξέλεγκτη. Να της στερήσουν τη δυνατότητα να αντιστέκεται στις εντολές τους. Στην Ελλάδα το έκαναν με τους βενιζελικούς, στην Τουρκία με τους Κεμαλιστές, στην Ιταλία με τον Μουσολίνι κλπ.. Παντού εξασφάλισαν τους προδότες που τους εξυπηρετούσαν ...Προδότες κατά προτίμηση σοσιαλοφασίστες. 

Σε όλα τα επίπεδα τούς βόλευε η καταστροφή της καλλιέργειας της Κλωστικής Κάνναβης ...Για το "καλό" των μεσογειακών λαών βεβαίως. Σε χώρους όπου καλλιεργούνταν η κάνναβη για χιλιετίες, οι Αμερικανοί διέγνωσαν αμέσως το πρόβλημα για την υγεία των λαών ...Τα πάντα ήταν εκ του πονηρού. Στο επίπεδο της ενέργειας και των καυσίμων γνώριζαν ότι στη δική τους εποχή του πετρελαίου δεν τους συνέφερε η ύπαρξη των εναλλακτικών καύσιμων υλών, που παρήγαγε η κάνναβη. Επιπλέον δεν τους συνέφερε ο ανταγωνισμός των υποπροϊόντων της κάνναβης, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία τα δικά τους βρόμικης τεχνολογίας πετροχημικά προϊόντα.

Ακόμα και στο επίπεδο του χαρτιού άλλαξαν τα δεδομένα. Οι μεσογειακές χώρες, οι οποίες είχαν —λόγω της κάνναβης— την καλύτερη πρώτη ύλη για χαρτί υψίστης ποιότητας, βρέθηκαν ξαφνικά εξαρτώμενες από την εισαγωγή χαρτιού από τις προτεσταντικές χώρες του σκανδιναβικού βορά. Το μέχρι τότε μη ποιοτικό και άρα μη ανταγωνιστικό χαρτί, το οποίο προερχόταν από το ξύλο των δένδρων κατέκτησε τα πάντα. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, για να καταλάβει κάποιος πόσο μεγάλη είναι η οικονομική ζημιά από την επικράτηση του χαρτιού, που προέρχεται από το ξύλο. Ούτε φαντάζεται κάποιος πόσο μας "κοστίζουν" τα λίγα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράττουμε από τις επιδοτήσεις και τις πωλήσεις του βαμβακιού.

Κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα φιλέτου ελληνικής γης δεσμεύουμε κάθε χρόνο, για να καλλιεργηθεί το υδροβόρο σε βαθμό "βρικόλακα" βαμβάκι. Με πενήντα ευρώ επιδότηση δεσμεύουν στα συμφέροντά τους το απόλυτο "φιλέτο" της ελληνικής γης. Με κάποια ασήμαντα 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εγκλωβίζουν την Ελλάδα στην εξάρτηση. Μετά της τα ξαναπαίρνουν πίσω από την αγορά. Χρόνο με τον χρόνο υποβαθμίζουν τη γεωργική αξία αυτού του "φιλέτου" αφού το υδροβόρο βαμβάκι ερημοποιεί την έτσι κι αλλιώς φτωχή σε υδάτινους πόρους ελληνική γη. Με "ψίχουλα" αγοράζουν το παρόν μας και απαξιώνουν το μέλλον μας.
Τα μισά από αυτά τα στρέμματα να δίνονταν στην καλλιέργεια της κάνναβης, θα άλλαζε ολόκληρη η εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Οργανωμένο κράτος υποτίθεται ότι είμαστε. Έχει αυτήν τη στιγμή το κράτος μια μελέτη για όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχουμε ως χώρα στο επίπεδο της γεωργικής καλλιέργειας; Μπορεί κάποιος επίσημος φορέας να μας πει πόσο θα άλλαζε η εικόνα της οικονομίας μας, αν κάποια εκατομμύρια στρέμματα γης δίνονταν στην καλλιέργεια κάνναβης; 

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος μόνον την περίπτωση του χαρτιού. Ας σκεφτεί τις ανάγκες του ελληνικού κράτους σε χαρτί. Τις ανάγκες του στην παραγωγή, στην αγορά, στην εκπαίδευση, στη διοίκηση κτλ. Μιλάμε για ανάγκες ιδιωτικές και δημόσιες σχεδόν ανελαστικές, οι οποίες καλύπτονται σχεδόν στο σύνολό τους με εισαγωγές ...Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Μόνον τις ανάγκες σε χαρτί να κάλυπτε η κάνναβη, θα μιλούσαμε για κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε μια εποχή όπου όλοι ψελλίζουν ηλιθιότητες για ανάπτυξη, κανένας δεν λέει την αλήθεια. Ανάπτυξη δεν είναι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ τζάμπα στους ιμπεριαλιστές. Ανάπτυξη δεν είναι να πουλήσουμε τα νησιά μας, για να δουλεύουμε ως σερβιτόροι στα ξενοδοχεία των ξένων. Ανάπτυξη δεν είναι να πουλήσουμε τον ΟΣΕ, για να μας προσλάβουν σαν καθαρίστριες των βαγονιών. Ανάπτυξη είναι να αλλάξουμε τον προσανατολισμό της παραγωγής με βάση τα δικά μας συμφέροντα και όχι αυτά των ΗΠΑ και των τοκογλύφων. Να εξασφαλίσουμε πρώτη ύλη για τη λειτουργία ανταγωνιστικής βιομηχανίας. Ανάπτυξη είναι να "στήσεις" μια χαρτοβιομηχανία πάνω στην καλύτερη πρώτη ύλη που υπάρχει στον κόσμο. Τότε θα μιλούσαμε για παύση εισαγωγών και ανάπτυξη εξαγωγών. Θα μιλούσαμε για βιομηχανία χάρτου, η οποία αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων. Θα μιλούσαμε για βιομηχανία υφασμάτων. Θα μιλούσαμε για χημική βιομηχανία. Θα μιλούσαμε για καλλυντική βιομηχανία. Θα μιλούσαμε για ανάπτυξη νέας και δικής μας τεχνογνωσίας. Θα μιλούσαμε για νέα εργοστάσια. Θα μιλούσαμε για χιλιάδες θέσεις εργασίας.

...Χιλιάδες προϊόντα μπορεί να παράγει η επεξεργασία της κάνναβης ...Χιλιάδες τεχνογνωσίες και χιλιάδες προοπτικές για εφαρμογές ...Αυτά είναι που φοβούνται οι ιμπεριαλιστές. Γι' αυτόν τον λόγο σήμερα θέλουν να λεηλατήσουν το δημόσιο κεφάλαιο. Θέλουν να αρπάξουν την ενέργεια, το νερό, τις τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα κλπ., ώστε, ακόμα και στην περίπτωση που ο λαός στο μέλλον γνωρίζει τι τον συμφέρει να κάνει, να μην μπορεί να το κάνει. Τι μπορεί να κάνει ένας λαός, όταν δεν ελέγχει μια ΔΕΗ, τους υδάτινους πόρους ή τα δίκτυα μεταφορών; Πώς μπορεί να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του; Γι' αυτόν τον λόγο οι ιμπεριαλιστές είχαν και εξακολουθούν να έχουν ανάγκη τους βενιζελικούς. Οι βενιζελικοί τούς έχουν παραδώσει γη και ύδωρ και χάρη σε αυτούς διατηρούν την Ελλάδα στο επίπεδο της "Μπανανίας". 

Γι' αυτόν τον λόγο στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας έχουν βάλει Υπουργό Ανάπτυξης τον Χατζηδάκη ...Το "βρακολάστιχο" του Μητσοτάκη ...Άλλο μεγάλο "καρπό" της βενιζελικής "αξιοκρατίας". Πώς θέλει να μας αναπτύξει αυτό το "σκουπίδι"; Με το ξεπούλημα των ιδιωτικών και κρατικών φιλέτων της παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων. Με τις επιδοτήσεις όλων των μη βιώσιμων λύσεων, οι οποίες μας κάνουν εξαρτώμενους από τους δανειστές μας. Με τις επιδοτήσεις νέων αγροτών σε καλλιέργειες, οι οποίες μόνον στα ηλίθια μυαλά των νεοταξιτών έχουν φανταστικές αποδώσεις ...Καλλιέργειες καρπών από το Νεπάλ και το Τιμπουκτού. Μιλάμε για γελοιότητες, τις οποίες αναπαράγουν τα ελεγχόμενα από τη βενιζελική διαπλοκή ΜΜΕ. Εδώ και έναν αιώνα οι ίδιοι άνθρωποι καταστρέφουν τον τόπο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους ...Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των υπερατλαντικών αφεντικών των Γερμανών Ναζί και των βενιζελικών Ναζί.

Μιλώντας λοιπόν για συμφέροντα, είμαστε και πάλι υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τα ιδιωτικά συμφέροντα των βενιζελικών στη "βαμβακερή" επιλογή τους. Πάντα βγάζουν κέρδος από τις πολιτικές επιλογές τους. Πάντα γι' αυτούς το ζητούμενο ήταν να εξυπηρετούν τα αφεντικά, αλλά να πλουτίζουν και οι ίδιοι. Ψάχνοντας λοιπόν τα αίτια της επιλογής του βαμβακιού, πέφτουμε πολύ "κοντά" στον κολλητό και συνέταιρο του Βενιζέλου. Ο Μπενάκης ήταν μεγαλέμπορος βαμβακιού στην Αίγυπτο. Φεύγοντας από την Αίγυπτο ήρθε στην Ελλάδα, όπου δεν είχε βαμβάκι. Οι γνώσεις του, οι γνωριμίες και τα διεθνή κυκλώματά του ήταν άχρηστα πλέον ...Η Ελλάδα δεν είχε βαμβάκι.

Για να μην μείνει άεργος και χωρίς επαγγελματικό αντικείμενο ο φίλος του Λευτεράκη η Ελλάδα απέκτησε και βαμβάκι. Ο Λευτεράκης εξυπηρέτησε τα αφεντικά, εξυπηρέτησε και τον κολλητό του. "Αυγάτισε" την περιουσία του ο Μπενάκης και κάτι θα "τσίμπησε" και ο Λευτεράκης. Μιλάμε για τεράστια κέρδη, όταν αυτά συνδυάζονται με τον έλεγχο της κρατικής πολιτικής και εξουσίας. Γι' αυτόν τον λόγο ο υποτίθεται μεγιστάνας και εθνικός ευεργέτης Μπενάκης έτρεχε πίσω από τον Βενιζέλο και διεκδικούσε υπουργεία. Υπουργεία όπως αυτό της γεωργίας, της βιομηχανίας κλπ.. Όπου τον βόλευε να αποφασίζει ο ίδιος σαν "κράτος" για τον εαυτό του, εκεί στόχευε ...Ο προικοθήρας της Αλεξάνδρειας ...Ο συνιδρυτής του Κολεγίου Αθηνών. 

Ποιοι άλλοι είναι φανατικοί οπαδοί του βαμβακιού και των επιδοτήσεων; Δεν χρειάζεται και μεγάλη εξυπνάδα, για να τους ανακαλύψεις. Ποιοι σώζουν πάντα τους βενιζελικούς; Ποιοι είναι οι πιο πιστοί συνεργάτες των προδοτών βενιζελικών; ...Οι προδότες του ΚΚΕ ...Οι ΚΚΕδες της Λούξεμπουργκ, του Μπεναρόγια, του Ζαχαριάδη και του Μπούτα ...Οι ΚΚΕδες της Παπαρήγα με την κόρη που φοιτούσε στο Κολέγιο Αθηνών. Τα πιο πιστά "εργαλεία" των βενιζελικών ...Αυτοί, οι οποίοι τους έσωσαν μετά την Κατοχή, βυθίζοντας την Ελλάδα στον αμερικανικής εμπνεύσεως Εμφύλιο ...Αυτοί, οι οποίοι τους σώζουν κάθε χρόνο, εκφράζοντας τα "δίκαια" αιτήματα της αγροτιάς ...Αυτοί, οι οποίοι τους δίνουν κάθε χρόνο το ίδιο άλλοθι για το συνεχές έγκλημά τους ...Αυτοί, οι οποίοι τους δίνουν τη δυνατότητα να κρύβουν τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές και να εμφανίζονται ότι "ακούν" τον λαό ...Ο λαός είναι αυτός που "θέλει" το βαμβάκι και όχι οι ΗΠΑ και οι τοπικοί λακέδες τους ...Ο λαός είναι αυτός που "θέλει" το βαμβάκι, για να "τρώει" τις επιδοτήσεις στα στριπτιζάδικα της Λάρισας. 



eamb-ydrohoos


http://www.inout.gr/showthread.php?t=120386

Δεν υπάρχουν σχόλια: