ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για απόφαση δασαρχείου Βόλου για την Παρίσαινα


Χαιρετίζουμε την απόφαση του δασάρχη να κηρύξει αναδασωτέα, τρία τμήματα από την έκταση ιδιοκτησίας όμορης με τον αιγιαλό, όπου κόπηκαν αρκετά δένδρα τον περασμένο χειμώνα....

Η άμεση επέμβαση του δασαρχείου είναι θετική αλλά δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά τουλάχιστον, για να μην πούμε τίποτα άλλο. Δεν έδειξε καμία, μα καμία ευαισθησία πριν χρόνια, όταν αποψιλώθηκε το δασάκι στην πηγή της παραλίας και έπειτα από καταγγελία πολιτών με συγκέντρωση υπογραφών περιορίστηκε να κάνει «μήνυση κατ’ αγνώστων» - Ψ’χή βαθειά και τράϊα σκ’νιά κ. Ντίτορα! Στο δασάκι αυτό συνεχίζεται η κοπή δένδρων έμπροσθεν της καντίνας (του τέως δημάρχου Ζαγοράς) αλλά κόβονται επίσης δένδρα και κατά μήκος του καλωδίου ηλεκτροδότησης της καντίνας λόγω επαφής με τα κλαδιά.

 Δηλαδή υπάρχουν δύο επιλογές για τα δένδρα εκεί: ή κόβονται ή καίγονται. 

Το Μάιο 2011 έγινε επώνυμη καταγγελία στο δασαρχείο και την κτηματική για μια ακόμα κοπή δένδρων στη ζώνη παραλίας έμπροσθεν των ενοικιαζόμενων δωματίων «το μπαλκόνι», αλλά ούτε και εκεί υπήρξε ευαισθησία. Μεροληπτικές ευαισθησίες κ. Ντίτορα; 


Ανακαλύψαμε όμως και κάτι ακόμη. Για την πρώτη περίπτωση, όπου υπήρξε «ευαισθησία» υπήρξε καταγγελία από κάποιον-α ως «φίλους της παρίσαινας», πλην όμως εμείς ουδέποτε προχωρήσαμε σε τέτοια καταγγελία, αφού δεν ήμασταν παρόντες για να γνωρίζουμε το συμβάν. 

Ασκήθηκε μάλιστα και αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δράστη της κοπής των δένδρων, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση. Ο διαφορετικός χειρισμός μας κάνει να υποψιαζόμαστε πως ο κ. Ντίτορας, μάλλον γνωρίζει αυτούς που παρουσιάστηκαν ως «φίλοι της παρίσαινας». Αλλοιώς, ας εξηγήσει ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους το δασαρχείο δείχνει επιλεκτικές ευαισθησίες κι επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, αποθαρρύνοντας έτσι, με τη στάση του, πολίτες να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες.

Φίλοι της Παρίσαινας – Save Παρίσαινα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: