ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ: ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΣΟΥΕΖ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΚΑΙ ΣΙΑ


Ο μεγιστάνας των νέων τεχνολογιών στηρίζει μέσω του ιδρύματός του την προσπάθεια να μην περάσει σε ιδιώτες το νερό της ΘεσσαλονίκηςΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ "ΔΙΨΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ 

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ  Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΓΚΕΪΤΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΞΩΡΑΪΣΜΕΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;

 

Ο Μπ. Γκέιτς στηρίζει την «Κίνηση 136» για την ΕΥΑΘ

Ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει την «Κίνηση 136» για την απόκτηση του 51% της ΕΥΑΘ από φορείς, κινήσεις και πολίτες της Θεσσαλονίκης....

Ο μεγιστάνας των νέων τεχνολογιών στηρίζει μέσω του ιδρύματός του την προσπάθεια να μην περάσει σε ιδιώτες το νερό της Θεσσαλονίκης  Το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates Foundation» του μεγιστάνα των νέων τεχνολογιών, γνωστό για την ενίσχυση προγραμμάτων κατά του AIDS και της ελονοσίας, είναι ένα από τα 22 ιδρύματα, φορείς, οργανώσεις και συνεταιριστικές τράπεζες από όλο τον κόσμο, που, ως Επενδυτές Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουν την υποψηφιότητα της «Κίνησης 136» για την αγορά της ΕΥΑΘ. Οι 22 Επενδυτές Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) διαχειρίζονται για τη στήριξη παρόμοιων προσπαθειών ανά τον κόσμο ένα κεφάλαιο που υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ. 
Προσπάθεια 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Κίνησης 136», που πλέον έχει πάρει τη θεσμική ονομασία «Ενωση Πολιτών για το Νερό», Λάζαρο Αγγέλου, οι ΕΚΕ έχουν ενημερωθεί για την προσπάθεια που εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη ώστε να μην περάσει το νερό σε ιδιώτες και έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τους φορείς, τις οργανώσεις και τις κινήσεις πολιτών που παίρνουν μέρος σ'αυτή την προσπάθεια. 
Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους ΕΚΕ και την Ενωση Πολιτών για το Νερό είναι ο φιλέλληνας πρόεδρος της εταιρείας χρηματοοικονομικής επικοινωνίας «Bondholder Communications Group» («BondCom»), Ρόμπερτ Απφελ, ο οποίος έχει αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη διεθνή υποστήριξη της προσπάθειας. Σύμφωνα με την Ενωση Πολιτών για το Νερό, η «BondCom» βασίζεται στη σύγχρονη τεχνολογία για τη διασύνδεση εκδοτών χρεογράφων με τους επενδυτές τους. Τα τελευταία 5 χρόνια, στην εταιρεία έχει ανατεθεί η εξυπηρέτηση συναλλαγών άνω των 800 δισ. δολαρίων. 
Οπως λέει ο Λ. Αγγέλου, ήταν ο ίδιος ο Ρ. Απφελ που ήρθε σε επαφή με την Ενωση Πολιτών για τον Νερό, όταν διαπίστωσε ότι μια ομάδα Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη αντιδρά και προσπαθεί να εμποδίσει την ιδιωτικοποίηση του νερού που πίνουν περισσότεροι από 1,5 εκατ. πολίτες. Με τη βοήθειά του διαμορφώθηκε η πρόταση που κατέθεσε η ένωση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΑΘ, ήταν αυτός που ενημέρωσε τους υπόλοιπους ΕΚΕ για την προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και κέντρισε το ενδιαφέρον τους και, τελικά, τη στήριξή τους στην πρόταση. 
«Η πρότασή μας είναι πλήρης και απαντά σε όλα τα ζητούμενα που έθεσε το ΤΑΙΠΕΔ. Οσοι νόμιζαν ότι δεν είμαστε υπολογίσιμοι και ότι η εξαγορά της ΕΥΑΘ θα ήταν γι' αυτούς περίπατος, θα βρουν απέναντί τους έναν αντίπαλο εξίσου ισχυρό, αν όχι ισχυρότερο», τονίζει ο Λ. Αγγέλου. Οι ΕΚΕ, προσθέτει, υποστηρίζουν την Ενωση Πολιτών για το Νερό στους δύο βασικούς στόχους της, που είναι η μέγιστη δυνατή πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό σε προσιτές τιμές για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και όλου του κόσμου, και η καθολική συμμετοχή στην ιδιοκτησία και διαχείριση ζωτικών υποδομών, όπως η ΕΥΑΘ Α.Ε., από τους πολίτες τους οποίους αυτές εξυπηρετούν. Επίσης, οι ΕΚΕ θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν οι ίδιοι να είναι μακροπρόθεσμα οι ιδιοκτήτες των μερίδων της Ενωσης Πολιτών για το Νερό. 
Οι 22 ΕΚΕ που στηρίζουν την προσπάθεια της Ενωσης Πολιτών για το Νερό είναι: Accion Internationl and Accion USA, Amalgamated Bank of New York (Amalgamated Ladies Garment Workers Union), Banca Etica, Bill and Melinda Gates Foundation, Blue Orchard Finance SA, Calvert Foundation, Charity Bank, Citizens Energy Company, Inc., Credit Cooperatif, Cultura Sparebank, Ecology Building Society, Epiphany Funds, FINCA International, Inc., GLS Gemeinschaftsbank eG, Merkur Cooperative Bank, Oikocredit USA, Shared Interest Inc., Social Fisnance USA, Symbiotics SA, The Cooperative Banking Group, Unity Trust Bank, Working Capital for Community Needs (WCCN). 

Στο παρά 5' εμφανίστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Μπόμπολας και Σια για την ΕΥΑΘ

Τρία επιχειρηματικά σχήματα για ιδιωτικοποίηση και μια κίνηση πολιτών για... κοινωνική διαχείριση
Τελευταία ενημέρωση: 
Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα εκδήλωσαν σήμερα αρχικό, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, για το 51% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Η γαλλική Suez Environment από κοινού με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα - Καλιτσάντση), Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Γ. Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και με ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης Mekorot, Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και μια πρωτοβουλία πολιτών «Κίνηση 136».
 Αναλυτικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εξής σχήματα: 
-Η γαλλική Suez Environment από κοινού με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα - Καλιτσάντση). Το ενδιαφέρον των Γάλλων δεν θεωρήθηκε έκπληξη, αφού η Suez, μέτοχος στην εταιρεία με ποσοστό 5%, είχε "κατέβει" και στον πρώτο διαγωνισμό, που τότε αφορούσε μειοψηφικό πακέτο της ΕΥΑΘ ΑΕ. 
-Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Γ. Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και μεισραηλινή εταιρεία ύδρευσης Mekorot. Βάσει των όρων του διαγωνισμού, τα επιχειρηματικά σχήματα, ή η εταιρείες που θα διεκδικήσουν το 51% της ΕΥΑΘ ΑΕ πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στον κλάδο της ύδρευσης σε πόλη τουλάχιστον 500.000 κατοίκων την τελευταία τριετία. 
-Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει τη συνεργασία εταιρείας του κλάδου ύδρευσης, κενό για την κάλυψη του οποίου έχει ζητηθεί, βάσει των ίδιων στελεχών, δίμηνη παράταση. 
-Η Κίνηση 136, μια πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της, μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς. Η Κίνηση υποστηρίζει ότι αν η εκτιμώμενη αξία της ΕΥΑΘ διαιρεθεί με τον αριθμό των χρηστών, το αποτέλεσμα είναι το κόστος των 136 ευρώ/πολίτη για την εξαγορά. 
 Εταιρείες όπως οι Veolia και Aqualia, που είχαν δηλώσει "παρούσες" σε κοινοπρακτικά σχήματα, στον προηγούμενο διαγωνισμό (2009), δεν έκαναν αυτή τη φορά την εμφάνισή τους. 
Σημειώνεται ότι στην τρέχουσα πρώτη φάση του διαγωνισμού, θα εξεταστεί κατά πόσον οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα απαιτούμενα τεχνικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια, αλλά και θέματα νομικής φύσης. 
Όσοι κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, αποκτώντας πρόσβαση στα στοιχεία της ΕΥΑΘ, ώστε να ακολουθήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

enet.gr 


http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/05/0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: