ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Διάκος κι ο Μωάμεθ


Ο Διάκος κι ο Μωάμεθ
Πριν μερικές μέρες μια άγνωστη σε μένα σκηνοθέτις, ονόματι Λένα Κιτσοπούλου, ανέβασε μια παράσταση που ονομαζόταν "Αθανάσιος Διάκος: η επιστροφή" και σύμφωνα με τις κριτικές που δέχτηκε από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κύκλους, εμφάνιζε τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 ως σουβλατζή που η γυναίκα του τον εκρατώνει με έναν Κούρδο.

Προσωπικά δεν είδα την εν λόγω παράσταση διότι, εκτός των άλλων λόγων, καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδους παραστάσεις είναι συνήθως κάτι νεωτερίστικες μπούρδες που σκοπός των δημιουργών τους είναι να το παίξουν λίγο ανατρεπτικοί καλλιτέχνες για να αυτοθαυμάζονται στον παρεϊστικο καθρέφτη τους.

Παρόλα αυτά, το γνωστό κύμα υπερελληναραδισμού που επικρατεί εσχάτως στη χώρα (όταν πρόκειται για μαλακίες και όχι για τα σοβαρά) είχε ως συνέπεια το συγκεκριμένο ζήτημα να προκαλέσει την ακραία μήνιν όλου αυτού του εθνικιστο-φασιστο-μπάχαλου που φωνασκεί άναρθρα εδώ και καιρό.

Τα social media έφριξαν από τις χριστοπαναγίες των καλών καγαθών Χριστιανών ενάντια στους "θολοκουκλτουριάρηδες, εβραιομασόνους, εαμοβούλγαρους, μπλα-μπλα-μπλα που θέλουν να εξαφανίσουν το έθνος μας" μεταξύ των οποίων βέβαια και η σκηνοθέτις που πήρε μια θέση πλάι σε όποιον δεν έχει φωνάξει έστω μια φορά στη ζωή του "Τούρκος καλός μόνο νεκρός", εκτός αν παίζει σε σήριαλ βέβαια, οπότε αλλάζει το πράγμα...

Σε καθημερινές συζητήσεις με περίοικους ακούς μεταξύ άλλων για τους "άπλυτους που προσβάλλουν τον Αθανάσιο Διάκο και ανονικά πρέπει να τους σουβλίσουν για να μάθουν".

Βέβαια οι περισσότεροι εξ αυτών δεν κούνησαν ρούπι ιδίως τα τελευταία δυόμιση χρόνια, στα οποία διαλύεται η ζωή μας, η χώρα μας, το παρόν και το μέλλον μας.
Τους φαίνονταν αναγκαία.
Γι' αυτό άλλωστε και η πλειοψηφία τους είναι τέκνα της μετεμφυλιακής Δεξιάς.
Η μαγκιά τους φτάνει ως το να κρεμάσουν ανάποδα μια σκηνοθέτιδα που ενδεχομένως να ανέβασε και μια μαλακία στην παράστασή της, για να φανεί λίγο αντισυμβατική.

Ήδη ο (κεντροδεξιός της ΝΔ) Άδωνις έκανε επερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ο Καμμένος σήκωσε τα λάβαρα κι οι Χρυσαυγίτες έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν τους υπευθύνους της παράστασης πως "δε θέλουν να τους βρουν μπροστά τους"...
Και φυσικά η φασιστική ναυαρχίδα του εγχώριου Τύπου, το βρώμικο Πρώτο Θέμα του Θέμου και του Μπόμπολα, "σήκωσε" το θέμα και εμφάνισε σε πρωτοσέλιδο την σκηνοθέτιδα ολόγυμνη για να τη γελοιοποιήσει με τόσο ισχυρά επιχειρήματα.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, σας λέω και σας επαναλαμβάνω πως αυτού του είδους τα σκηνοθετικά διαφημιστικά τρικ "αλά Κιτσοπούλου" δεν τα συμπαθώ και έχω την άποψη πως συνήθως δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτα καλλιτεχνικά.
Έτσι κι αλλιώς αυτού του είδους η αμφισβήτηση έχει εξαντληθεί ήδη τόσο πολύ, ώστε δεν είναι καν πρωτοποριακή πια. Τα κάνανε και τα ξανακάνανε το 70 και το 80. Το να κάνεις επαναλαμβανόμενη πρωτοπορία, καταντά συντηρητισμός.
Δεν αναφέρομαι όμως στην παράσταση, την οποία δεν έχω δει άλλωστε όπως προανέφερα.
Αναφέρομαι στις αντιδράσεις και στα συναισθήματα των αντιδρώντων.

Στην άλλη όχθη της Μεσογείου, στη Λιβύη, όπου μερικούς μήνες πριν οι βόμβες γύριζαν πάνω απ' τα κεφάλια των κατοίκων σαν κουνούπια τον Ιούλη, δεν εχουν και μεγάλες διαφορές στη νοοτροπία από δω.

Απλά εκεί δεν έχουν πια τον φόβο να κάνουν αυτό που δεν τολμούν οι εν Ελλάδι ομοϊδεάτες τους.
Επειδή ένας Αμερικανοεβραίος έφτιαξε ένα φιλμάκι όπου εμφανιζόταν ο Μωάμεθ να γκομενίζει, πήγαν και καθάρισαν τον πρέσβη των ΗΠΑ, λες κι ήταν αυτός υπεύθυνος γι' αυτό!
Αν ήταν Λίβυοι που απηυδισμένοι απ' τον βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ στη χώρα τους πήγαιναν και σκότωναν τον πρέσβη της χώρας που οτυς πολέμησε, τότε δε θα μου προξενούσε την ίδια αηδία.
Αν και ο πολιτισμός μου, υπαγορεύει να μη σκοτώνεις ποτέ τον πρέσβη ή τον αγγελιοφόρο.
Αλλά τελοσπάντων εκεί θα έδινα κάποιο ελαφρυντικό, λόγω του συναισθήματος φρίκης και εκδίκησης που προκαλεί ο πόλεμος.
Αλλά να φορτώνεται ο κάθε πρέσβης την ευθύνη για ό,τι φιλμάκι γυρίσει ο καθένας που τυγχάνει να κατάγεται απ' την ίδια χώρα, αυτό είναι από τραγικό και γελοίο έως επικίνδυνο.
Δηλαδή αν ο Γαβράς φτιάξει ένα διαφημιστικό που θα αφήνει κάποιο προσβλητικό υπονοούμενο για τους γκέι, είναι λογικό πάει η γαλλική γκέι κοινότητα να καθαρίσει τον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι ως υπεύθυνο γι' αυτό;
Μιλάμε για τρέλα!!!

Μιλάμε για "Αραβική Άνοιξη", όχι αστεία!
Μπράβο προοδευτικοί και φιλελεύθεροι φανατικοί Μουσουλμάνοι που διώξατε τον κακό τύραννο Καντάφι και φέρατε τους καλούς Αμερικάνους, και τώρα μόλις θυμηθήκατε ότι είστε φανατικοί είπατε να καθαρίσετε τον πρέσβη, που ήταν όμως σύμμαχός σας στον πόλεμο εναντίον της χώρας σας... 

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτοί οι φανατικοί Μουσουλμάνοι που προσβλήθηκαν και σκότωσαν τον Αμερικανό πρέσβη φαίνεται πως ήταν από τους λεγόμενους Αντικανταφικούς.
Το λέω με επιφύλαξη, κρίνοντας από βίντεο που είδα στις ειδήσεις, στο οποίο μία από τις φωνασκούσες ζητωκραυγάζουσες διαδηλώτριες έλεγε με παράπονο περίπου πως "ενώ μας στήριξε στον αγώνα μας ο πρέσβης, τώρα μας προσέβαλε"!
Δηλαδή αυτά τα κοθόρνια αντί να εξοργιστούν και να εξεγερθούν κατά των Αμερικανών που μαζί με τους Γάλλους κάνανε έφοδο στη χώρα τους και τώρα κάνουν κουμάντο μέσα εκεί, βρήκαν αφορμή για εξέγερση, δράση και βία σ' ένα βιντεάκι ενός άκυρου τύπου που έλεγε κάτι για τον Μωάμεθ;;;

Και μάλιστα με την ίδια αιτία (και όχι αφορμή) σήμερα έγινε ντου και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη!
Όχι για τον πόλεμο! Όχι για την εκμετάλλευση! Όχι για τη δουλεία!
Αλλά για ένα φιλμάκι κάποιου κάπου που αναφερόταν στον Μωάμεθ!

Τρέλα!
Αυτή η τρέλα όμως έχει γίνει διεθνής!

Στην Ελλάδα οι υπερπατριώτες αποφάνθηκαν φαίνεται πως ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούν την τιμή και την κληρονομιά του Διάκου είναι να κρεμάσουν και να σοδομίσουν ηθικά μια σκηνοθέτιδα.

Ε αφού δεν μπορούν με κανέναν άλλον τρόπο να υπερασπιστούν την κληρονομιά του, τι να κάνουν;;
Αφού την ώρα που πουλάνε εθνο-μπραβιλίκι για τα μάτια του Διάκου, ανοίγουν τα πόδια διάπλατα στους Δυτικοφερμένους Ιμπραήμ Ευρω-Πασάδες.

Αφού την ώρα που στήνουν τσιγγέλια για "ανθέλληνες αριστερούς", επαναφέρουν τα οθωμανικά χαράτσια και το παιδομάζωμα με μαύρα μπλουζάκια και ξυρισμένα κεφάλια.
Τι να κάνουν κι αυτοί;
Κάπουν πρέπει να ξεσπάσουν τον υπερβάλλοντα ελληναράδικο τσαμπουκά τους, τον οποίο κρύβουν μπροστά σε ψηλούς, ξανθούς, γαλανομάτηδες Γερμανογενείς.

Τι διαφορά έχουν οι φανατικοί της Ελληνικής (ακρο-)Δεξιάς από τους φανατικους Ισλαμιστές της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής;
Μερικά ναυτικά μίλια μόνο.
Σ' όλα τ' άλλα μοιάζουν τόσο πολύ.

Δε πα να τους γαμάνε τη ζωή πρωί και βράδυ;
Αυτοί θα σκύβουν το κεφάλι!
Άμα όμως πει κανείς καμιά ανώδυνη μαλακία που δεν τους αρέσει, τότε είναι ικανοί να πάρουν τα γιαταγάνια να σφάξουν τον επικίνδυνο εχθρό.
Κι οι πραγματικοί εχθροί γελούν αμέριμνοι.
Άλλωστε, αν έχεις τέτοιους εχθρούς, τι να τους κάνεις τους φίλους;


Έγραφα προ ημερών για το θρησκευτικό φονταμενταλισμό ένθεν κι ένθεν.
Δυστυχώς φαίνεται πως έτσι εχουν τα πράγματα.
Ίδιοι είναι οι φανατικοί. Και εξίσου επικίνδυνοι.
Δε ξεχνιέται κι εύκολα ούτε ο χαμός με το "Μ εις την Ν" του Ανδρουλάκη και το κάψιμο βιβλίων, ούτε ο χαμός με το σκίτσο του Μωάμεθ στη Δανάι προ καιρού.
Μη γελιέστε επειδή τα κρούσματα βίας για χάρη του Χριστού είναι λιγότερα στην Ελλάδα απ' ό,τι στις μουσουλμανικές χώρες.
Ως τώρα ντρέπονταν.
Τώρα βρήκαν πολιτική και (παρα-)αστυνομική προστασία-νταβατζιλίκι.
Έρχονται σύντομα στις οθόνες σας!
Στις πλατείες σας! Στις πρεσβείες σας!
Έρχονται skinhead τιμητές της τέχνης και θεούσες κριτικοί να κάψουν βιβλία, να σπάσουν βιβλιοπωλεία, να κάψουν κτίρια, να μαχαιρώσουν ανθρώπους.
Για την αγάπη ενός Θεού ή ενός Έθνους, βεβαίως-βεβαίως...

Προφανώς δε φταίει γι' αυτούς ούτε ο Διάκος ούτε ο Μωάμεθ.
Κι οι δυο τους αν ξέρανε σε τίνων τα στόματα, τα γιαταγάνια και τις "ξιφολόγχες" θα έπεφταν, θα το ξανασκεφτόντουσαν σίγουρα...

Μαζεστίξ

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια: