ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πιτσιρίκος: Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον δρόμο για τα Όσκαρ



«...Χτες το βράδυ, πήγα μαζί με τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», για να παρακολουθήσουμε την πρόβα τζενεράλε της παράστασης «Η Ανάκριση». Η «Ανάκριση» είναι ένα συγκλονιστικό έργο του Πέτερ Βάις, που είναι βασισμένο στα πρακτικά της δίκης των σημαντικότερων στελεχών του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς.

Η παράσταση είναι βαθύτατα πολιτική, μας θυμίζει με ποιο τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε κτήνος, ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης έχει καταφέρει να νομίζεις πως είσαι παρών στην ανάκριση, και οι ηθοποιοί είναι έξοχοι. Ο Κώστας Καζάκος είναι εξαιρετικός στον ρόλο του ανακριτή. Με συγκίνησε πολύ -πολύ όμως- η κυρία Εύα Κοταμανίδου. Κάθε λέξη από το στόμα της, κάθε παύση της, κάθε βλέμμα της, ένα μαχαίρι στην καρδιά και στην Μνήμη.

 pitsirikos.net

Η συμμετοχή του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στην παράσταση είναι ένα εξαιρετικό εύρημα. Δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι ο ρόλος του στην παράσταση -είναι καταλυτικός- αλλά η παρουσία του Νίκου Μπογιόπουλου φωνάζει «μην ξεχνάς». Το χτες είναι εδώ, μέσα στα μάτια μας. Όποιος ξεχνάει, χάνεται. Η μόνη μας περιουσία είναι η Μνήμη. Μην χάσετε αυτή την καταπληκτική παράσταση που κάνει πρεμιέρα σήμερα.

(Υποσχέθηκα πως δεν θα γράψω πριν από αύριο για την συμμετοχή του Νίκου Μπογιόπουλου στην παράσταση -ήταν μυστικό- αλλά έδρασα κομμουνιστικά και συνωμοτικά , και το αποκάλυψα. Ελπίζω να με συγχωρήσουν όλοι. Βέβαια, θα πρέπει να ομολογήσω πως, από την στιγμή που είδα τον Νίκο Μπογιόπουλο στην σκηνή, μόνο ένα πράγμα με απασχολεί: Εγώ πότε θα παίξω;)...»


Σημείωση Unfollow: Ο Νίκος Μπογιόπουλος ασφαλώς παραμένει στο χώρο της δημοσιογραφίας και στο περιοδικό μας.

Διαβάστε στο UNFOLLOW 22 που κυκλοφορεί το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου: «Τα “αντιφασιστικά” φαινόμενα απατούν».

Δείτε ένα απόσπασμα: http://unfollow.com.gr/blog/item/306-antiufo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: