ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

χρειαζόμαστε περισσότερα Indymedia – ξανασκεφτείτε το


Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν στο Indymedia.  Ούτε έχει οτιδήποτε να κάνει με την πολιτική μου τοποθέτηση αυτό το άρθρο.   Αν οι άνθρωποι που το έχουν στήσει στον ελεύθερό τους χρόνο βάζουν βόμβες ή παίρνουν ναρκωτικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.  (Και το θεωρώ απίθανο όπως θα δείτε από τα στοιχεία.)   Αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τα δυο θέματα έχετε λογικό σφάλμα στον ειρμό σας.
Ο λόγος που θα υπερασπιστώ με σθένος αυτή την ιστοσελίδα είναι γιατί την θεωρώ σπάνιο παράδειγμα προς μίμηση στον χώρο των media, ειδικά στην Ελλάδα.
Αριθμός επισκεπτών κατά Google
Η εντυπωσιακή κίνηση της ιστοσελίδας την κατατάσσει εύκολα στα κορυφαία ειδησεογραφικά site στην χώρα μας.  Και σκεφτείτε ότι δεν λαμβάνει υπόψη πολλούς άλλους τρόπους που επικοινωνεί (ειδικά τους τελευταίους μήνες) η ομάδα διαδικτυακά.    Ενώ δεκάδες μεγαλοεκδότες έχουν ξοδέψει εκατομμύρια σε αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να αγοράσουν πρόσβαση στην κοινή γνώμη, ένα εθελοντικό σχήμα τους ξεπέρασε άνετα.   Γιατί;   Είναι μια ολοζώντανη κοινότητα η οποία καλύπτει ένα κενό στην ενημέρωση.
Μήπως να αφαιρέσουμε και τα βιβλία περί αναρχίας από τις βιβλιοθήκες;
Κοιτώντας τις πιο συνηθισμένες λέξεις στην ιστοσελίδα, η γλώσσα δεν διαφέρει και πολύ από την ρητορική των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή τις παθιασμένες εξάρσεις του ΚΚΕ στο έντονο ύφος της.   Ίσα ίσα που θα έλεγα ότι εμπεριέχει πολύ περισσότερη κριτική σκέψη το Indymedia αφού υπάρχουν στις τάξεις του και εξαιρετικά διαβασμένοι στοχαστές.
Γιατί λοιπόν να το εξαφανίσουμε;   “Επειδή”, λέει, “είναι τρομοκρατική οργάνωση, προάγει τον ένοπλο αγώνα…” κλπ κλπ.   Και πάλι να ξεκαθαρίσω κάτι το οποίο από ότι φαίνεται δυσκολεύει πολλούς πολιτικούς.  Η επικοινωνία δεν πρέπει να ποινικοποιείται σε μια ελεύθερη δημοκρατία.   Αν γράψω εδώ “όλοι πάμε αύριο να βάλουμε βόμβα στην Βουλή”, δεν νοείται να συλληφθώ για αυτό.   Δεν ζούμε στο Ιράν.   Αν οι ίδιοι άνθρωποι που τα γράφουν, κάνουν παράνομες πράξεις, ας συλληφθούν για εκείνες, όχι για ότι έγραψαν.
Άλλωστε κοιτώντας τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται όσοι κοιτάνε το indymedia χτίζουμε ένα προφίλ αρκετά διαφορετικό από αυτό που
“Κατά λάθος έπεσα στην σελίδα του Indymedia και πριν το καταλάβω είχα γίνει τρομοκράτης!”
προσπαθούν να μας πλασάρουν.   (Του ανεγκέφαλου φανατισμένου αναρχικού με τις δυο μολότωφ στα χέρια.)  Πριν και μετά το athens indymedia επισκέπτονται τα tvxs.gr, left. gr, avgi.gr, pitsirikos.net, koutipandoras.gr, stoxos.gr, topontiki.gr…   Άρα μιλάμε για μια ιστοσελίδα την οποία χρησιμοποιούν πολλοί “προοδευτικοί” άνθρωποι και δημοσιογράφοι για να ενημερώνονται.   Πιθανώς μέσα στους πολλούς να βρίσκονται κάποιοι που κάνουν κάτι παράνομο;   Σιγά τα αυγά, δείξτε μου ένα “κανονικό” τηλεοπτικό κανάλι που δεν έχει και μερικούς. (Μάλλον περισσότερους.)
Όσο για το επιχείρημα ότι “διαβάλλει τους νέους” είναι αστείο.   Επειδή είναι επαναλαμβανόμενο εδώ και αιώνες κάθε φορά που κάποιος θέλει να σταματήσει μια φωνή.   Δείτε τις πιο συχνές αναζητήσεις σε σχέση με την αναρχία:
αναρχικός τραπεζίτης, αναρχικό ρεσάλτο,  αναρχικα ανέκδοτα, αναρχικα συνθήματα, αναρχική αρχειοθηκη 
φιλοσοφοι αναρχικοί,  αναρχικοί συγγράφεις, αναρχικοί και ονειροπολοι, αναρχικοί συνθήματα
Παράνομο γκράφιτι. Η σκέψη είναι νόμιμη όμως.
Κατουρήθηκα από τον φόβο μου!  Είναι προφανώς άνθρωποι που ετοιμάζονται να με σκοτώσουν….με βιβλία και σκέψεις!
Που μας φέρνει στο θέμα του πανεπιστημίου.   Πάλι μπερδεύουν επιχειρήματα.   Δεν έχει καμία σχέση το άσυλο και η ατέρμονη συζήτηση επ’αυτού, με το που είναι οι server του Indymedia.  Μακάρι τα ελληνικά πανεπιστήμια να φιλοξενούσαν περισσότερα τέτοια ζωντανά παραδείγματα μαχητικής δημοσιογραφίας και για άλλες πολιτικές ομάδες.
Anarchy in the UK
ΥΓ Μου θυμίζει λίγο την αγγαρεία που έκανα για να υπερασπιστώ το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής στην ελευθερία λόγου πριν λίγο καιρό.   Αν θέλετε να με κατηγορήσετε ως αναρχικό, βάλτε και “φασίστας ακροδεξιός” στο καπάκι λοιπόν.  Άντε να δούμε την μέρα που θα φτάσω να το κάνω και για την ….Εκκλησία της Ελλάδας και θα τα έχω δει όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: