ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Το παγιδευμένο ζώο (μια αληθινή ιστορία)






Μάλλον θα περιμένετε να διαβάσετε για κάποιο πολύ σπάνιο και επικίνδυνο ζώο, όπως το ταϊπάν ή ο διάβολος της Τασμανίας.

Όμως αυτή είναι μια αληθινή ιστορία που συνέβη σε μένα και –δυστυχώς ή ευτυχώς- ακόμα δεν έχω πάει στην Τασμανία.



Όλα ξεκίνησαν μια κρύα μέρα του Φλεβάρη (όχι και πολύ κρύα, δόξα τω θεώ). Ήταν απόγευμα και ο ήλιος αργοπέθαινε στον ορίζοντα.

Έτσι το φαντάζομαι τουλάχιστον, γιατί ανάμεσα από τις πολυκατοικίες ούτε τον ήλιο μπορείς να δεις ούτε τον ορίζοντα. Μόνο αισθάνεσαι αυτόν τον αργό θάνατο που συνάδει με το αστικό τοπίο.

Ο Μπουμπούκος πάει να παλέψει για τα δίκαια της Eldorado Gold


Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ELDORADO GOLD ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

Για τη συγκεντρωση πρεπει να επιδεικνύεις υπηρεσιακή ταυτότητα ή είναι και για πολίτες; Το Θες/νικη είναι σε κάποια Αρχαιοελληνική διάλεκτο αγνωστη στη σημερινη επιστήμη; Μπορεί να αναφέρεται έτσι σε κανένα σαβουροβιβλίο από τις παρανοϊκες τηλεπωλήσεις του.

Ιδιωτικοί στρατοί

«Φύλαξε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό σου »


Νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά η ανάθεση του πολέμου σε ιδιώτες; Ή οι ιδιωτικοί μισθοφορικοί στρατοί συνιστούν συνταγή βαρβαρότητας;
Μια είδηση πέρασε προ ημερών «στα ψιλά»: ο Αμερικανός Ερικ Πρινς, ο σκιώδης πρώην βατραχάνθρωπος που κατά δήλωσή του «έβγαλε 1 δισ. δολάρια από το Ιράκ» νοικιάζοντας μισθοφόρους στο Πεντάγωνο, βρίσκεται στη Σομαλία για να εκπαιδεύσει ιδιωτικό στρατό 2.000 επίλεκτων πολεμιστών. Θα χρησιμοποιηθούν κατά των ισλαμιστών και των σομαλών πειρατών. Θα δώσουν δηλαδή τις «ασύμμετρες» μάχες τις οποίες οι πολιτικές ηγεσίες και οι τακτικοί στρατοί των«ενδιαφερόμενων» δυνάμεων, σε Αμερική και Ευρώπη, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν. 

Πιο «αντισυστημικός»… πεθαίνεις


Ο πρωθυπουργός Σαμαράς πρόσφερε επί χρόνια  κάθε απαραίτητη κάλυψη στον καταδικασμένο πλέον σε ισόβια κάθειρξη πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο. Άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος, κλασσικό υπόδειγμα πολιτικής διαχείρισης στην παρασιτική, κυνική, αλαζονική της μορφή, ένας γλισχρός «τζέντλεμαν» που ζούσε σε βάρος ολάκερης της κοινωνίας…
Εκείνο όμως -που πέρασε απαρατήρητο και- που σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσέξουμε είναι το γεγονός ότι μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του βρωμερού αυτού σιναφιού ήταν ο Αντώνης Γρέγος, νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην εργαζόμενος στον δήμο Θεσσαλονίκης. Απ” ό,τι φαίνεται η πραγματικότητα επιβεβαιώνει διαρκώς την παρουσία των «αντισυστημικών»(!!!) αυτών καθαρμάτων ως το μακρύ χέρι του βαθέος -φθαρμένου και διεφθαρμένου- κράτους… Στη δίκη μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ειρωνεύτηκε φωτογραφία του Γρέγου σε νυκτερινό κέντρο λέγοντας ότι «επιβλέπει ως φύλαξ του νόμου και της ηθικής»…
το μπουμπούκι

ΡαγιαδοΜαλάκας


Τι κρύβεσαι ρε παλιομαλάκα Ραγιά...Σε βλέπω...
...Χεσμένο από ευτυχία.
Για τον Θεριστή πρωθυπουργό που διάλεξες.
Για τους ένδοξους συνεργάτες του.
Τα τρισχαρούμενα Αφεντικά τους. Ξένα και ντόπια.

Χαίρεσαι που υπέγραψες στο ίδιο χαρτί με τον Σαμαρά
 και τον Βενιζέλο. Τον "υπεύθυνο" Κουβέλη.
Τη Μέρκελ και τον Ολάντ. Το ΔΝΤ.
Τους τοκογλύφους-"εταίρους". Τους Κατακτητές.
Πόση ευτυχία μπορείς να απορροφήσεις, 
τρισκατάρατε Ραγιά
 τώρα που αποδέχτηκες τα χαράτσια;;
Τώρα που παραδέχεσαι πως καλώς σού πετσόκοψαν
το μισθό, τα επιδόματα, τα φάρμακα, τη Ζωή;;
Πως τολμάς, γαμημένε Ραγιά, και κλείνεις
τα μάτια σε 1,5 εκατομμύριο Ανέργους;;
Που βρίσκεις τη δύναμη και το κουράγιο και στήνεις
τον χιλιοτρυπημένο πισινό σου, να σε λαγκέψουν
άλλη μιά φορά, Προδότες και Ξεπουλημένοι;;
Ποιός θεός σ΄ορμήνεψε και δέχεσαι την Εκχώρηση
 σε Ξένους, Πατρίδας και Ανθρώπων;;
Κι αν την Πουτάνα τη Ζωή σου
τις ορίζεις ΕΣΥ, θλιβερέ Υποκριτή, 
πως στέργεις και στην Υποδούλωση των παιδιών σου;;
------------------------------
Και κάτι τελευταίο, Ξεφτιλισμένε Ραγιά:
Είναι θέμα χρόνου να "αντιληφθεί" ο κώλος σου
πως αυτό που τον γαργαλάει...
δεν είναι η βαζελίνη που σου έταξαν...
αλλά ένα Νέο Τεράστιο Αγγούρι.
Και τότε, Γαμιόλη, ΡαγιαδοΜαλάκα θάσαι...
Πούσταρος, Πάμπτωχος και Μόνος...
Μην τολμήσεις να με πλησιάσεις...
θα σε ΞΕΣΧΙΣΩ.

DESIGN & ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Μεγάλες αλλαγές θα συμβούν στην διαμόρφωση του κέντρου της Αθήνας, της πόλης που το μόνο πρόβλημα που έχει είναι το αισθητικό κομμάτι, καθώς ως γνωστόν, όλα τα υπόλοιπα έχουν τακτοποιηθεί. Έτσι λοιπόν, με την συνδρομή Ολλανδών αρχιτεκτόνων θα αναπλάσουν την Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Πραγματικά είναι συγκινητικό για τον άστεγο ή τον άνεργο το να σέρνεται δίπλα σε συντριβάνια υψηλής αρχιτεκτονικής και σε διακοσμητικά από ευρωπαίους, αν τον αφήνουν οι μπάτσοι βέβαια, για να μην χαλάει την αισθητική του Κολωνακιώτη που περιμένει ευκαιρία να ξεμυτίσει έξω από τα όριά του.

Το σημερινό καθεστώς της Ελλάδας είναι το πιο μοχθηρό στην νεότερη Ευρωπαική ιστορία και δείχνει τον πανικό του, αφού παλεύει να εξωραίσει καταστάσεις και να τονίσει μόνο την εικόνα του. Μπροστά στην εξαθλίωση που έχει καταδικάσει τόσους ανθρώπους κι από φόβο μην καταρρεύσει, το σαμαροβενιζελοκουβελικό έκτρωμα σπρώχνει ακόμη και “ευπρεπείς αστούς” στον προθάλαμο του ναζισμού.

Αν από την Αθήνα αυτό που λείπει πρωτίστως είναι τα παρτέρια και τα μοντέρνα διακοσμητικά πάω πάσο. Αλήθεια έχει μεγάλη σημασία αν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι πολύχρωμο;

Και λίγα ήταν- Πέταξαν αυγά, καρέκλες και μπογιές στο Βορίδη (video)

Εργαζόμενοι Kavala Oil προς Μάκη Βορίδη: «Πάρε το μνημόνιο και φύγε από εδώ…ουστ!» Οι εξελίξεις σχετικά με την κύρωση της σύμβασης της Kavala Oil και της Ενεργειακής Αιγαίου είχαν ως αποτέλεσμα να τύχει «θερμής» υποδοχής από τους εργαζόμενους στα πετρέλαια.
Έτσι όταν ο κ. Βορίδης έφτασε γύρω στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» όπου είχε προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου, οι εργαζόμενοι της «Kavala Oil» τον γιουχάισαν και στη συνέχεια μπήκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Προηγήθηκαν φραστικές επιθέσεις κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.
Τα αυγά, οι καρέκλες, τα τραπέζια, και οι μπογιές που εκτοξεύτηκαν προς κάθε κατεύθυνση ήτανε αρκετά για να ματαιωθεί η συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Βορίδης φυγαδεύτηκε άρον – άρον σε δωμάτιο του ξενοδοχείου και φυσικά ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη και η εκδήλωση της ΝΟΔΕ που θα γινόταν στην συνέχεια.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Περί ειρηνικής αντίστασης


sp-Slide015

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι από τον κάθε δήθεν ειρηνιστή ότι η βία δεν θα νικηθεί με βία και να πιπιλάνε την πλέον χιλιομασημένη καραμέλα ως απάντηση ότι η παθητική αντίσταση του Gandhi είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής κοινωνικής αλλαγής.

Απορούμε όμως ποιός τους είπε ότι η ανεξαρτησία της Ινδίας ήταν μια ειρηνική κοινωνική αλλαγή που δεν περιείχε βία;
Εκατοντάδες πλήρωσαν με τη ζωή τους τα αγγλικά αντίποινα.
Από τότε έμεινε στην ιστορία η «σφαγή του Αμριτσάρ», όπου κατέληξε σε λουτρό αίματος από τις βρετανικές δυνάμεις και όπου υπολογίζεται πως τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ.
Και ο ίδιος ο Gandhi δολοφονήθηκε.
Άρα;

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον των δημοσιογράφων Καμπουράκη, Πολίτη για…


…Προσβολή της μνήμης νεκρού. 
Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση
 ή με συκοφαντική δυσφήμηση 
(Άρθρο 365). Επιτέλους η δικαιοσύνη ξυπνάει!

Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τους δύο "κυρίους" για τις δηλώσεις τους, με τις οποίες εμφάνισαν στην κοινή γνώμη τους δύο νεκρούς φοιτητές ως μπεκρήδες και επιπόλαιους.
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: "Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!"
Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: "Κρίμα να χάσουν τη ζωή τους από επιπολαιότητα μορφωμένα παιδιά!!!"
Αυτά σε...
μια άλλη χώρα 

 

Για το Νίκο Μπελογιάννη



Το μαγκάλι και το MEGA(λο) κανάλι


Του Άρη Χατζηστεφάνου 

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στρατιές μνημονιακών δημοσιογράφων επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι υπεύθυνοι για το θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα είναι… oi ίδιοι οι φοιτητές. Καθώς γράφονται μάλιστα αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποδοθεί το τραγικό περιστατικό και σε χρήση μικροποσοτήτων ινδικής κάνναβης.

Την ίδια ώρα στο twitter αρκετοί επιδίδονταν σε αγώνα χυδαιότητας σημειώνοντας ότι οι φοιτητές θα έπρεπε να γνωρίζουν τον κίνδυνο από τη χρήση μαγκαλιών.

Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των κατά καιρούς δορυφόρων τους… Γνώριζαν πολύ καλά τους κινδύνους, όπως γνώριζαν πολύ καλά ότι ζουν σε συνθήκες όμοιες με τη μετεμφυλιακή ή ακόμη και την προπολεμική Ελλάδα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ


Η συνεντευξη δοθηκε στη ΝΕΤ  αμεσως μετα το τελος της επισκεψης Ολαντ στην Ελλαδα.Ειχε κπ[ει κι αλλες μαλακιες...για το αναστημα του Σαμαρα και ενα ψιλο παλικαρι διπλα στον κοντο Ολαντ δειχνει το ωραιο προσωπο της χωρας μας στο εξωτερικο.
Τι αλλο θα κανει ;;;;
Αντε ας κανει και στον Αντωνη ταινια!!!
ΠΡΕΖΑ TV

Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι! Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ… 
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: "Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!"
Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: "Κρίμα να χάσουν τη ζωή τους από επιπολαιότηταμορφωμένα παιδιά!!!!!"
Ο ένας παραλίγο να τους βγάλει μεθυσμένους, και ο άλλος επιπόλαιους!!!

ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!

Στην Αλβανία με φωνάζουν «γκρέκο»


Γιάννης Καφάτος

Γεια σας, με λένε Γιάννη. Αυτό δεν είναι το κανονικό μου όνομα, όμως το βάζω στο χαρτί να διευκολύνω την ανάγνωσή σας. Το κανονικό μου όνομα ένα αλβανικό. Ο μπαμπάς μου είναι Αλβανός και όταν γεννήθηκα, σε μια ωραία γειτονιά της Αθήνας, ο μπαμπάς μου με βάφτισε με το όνομα του πατέρα του. Νομίζω κι εσείς έτσι κάνετε συνήθως στα παιδιά σας.
Μεγάλωσα σ’ αυτήν την ωραία γειτονιά και τώρα είμαι μαθητής της τρίτης δημοτικού.....
Οι φίλοι μου είναι ο Αντώνης, ο Κώστας, η Αντωνία, η Μαρία, ο Νικολάι και άλλα παιδιά. Όταν ήμουν στην πρώτη, γεννήθηκε και ο αδελφός μου.
Φέτος ο μπαμπάς μου, από την αρχή της χρονιάς δεν ήταν καθόλου καλά. Ήταν πολλές ώρες στο σπίτι, δε δούλευε. Το ίδιο και η μαμά.
Συνέχεια συζητούσαν μεταξύ τους. Εγώ καταλάβαινα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δεν ήμουν και βέβαιος όμως.

ΝΤΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: Το παιδομάζωμα της ΕΛ.ΑΣ. και η κατατρομοκράτηση των κατοίκων της Χαλκιδικής συνεχίζεται:


Το παιδομάζωμα της ΕΛ.ΑΣ. και η κατατρομοκράτηση των κατοίκων της Χαλκιδικής συνεχίζεται: τέσσερις προσαγωγές φοιητών σήμερα από την Θεσσαλονίκη. 
Τους πήραν τα κινητά για να μην επικοινωνούν με τους γονείς τους και τους εξαφάνισαν για ώρες. 
Δυο παιδιά χτυπημένα από τους αστυνομικούς, 22 και 24 χρονών. 
"'Εκλεισαν τον γιό μου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και του έριχναν μπουνιές και κλωτσιές", μόλις μου είπε ο πατέρας του ενός πιτσιρικά στο τηλέφωνο.

 Αυτό το "με κάθε κόστος θα γίνει η επένδυση" κύριε Σαμαρά περιλαμβάνει και τον βασανισμό;

ΝΤΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
 http://www.facebook.com/dina.daskalopoulou

Γαμώ την πολιτική σας ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ...2 νεκροί και άλλοι 3 σπουδαστές χαροπαλεύουν, Αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής (Βίντεο)


Αυτό που σημειώθηκε σήμερα στην Λάρισα και είχε σαν αποτέλεσμα δυο σπουδαστές να είναι νεκροί και άλλοι τρεις να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν αναθυμιάσεις από μαγκάλι, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, δεν είναι μόνο μια τραγωδία, αλλά και ένα έγκλημα στο οποίο θύτης είναι η μνημονική συγκυβέρνηση.
Μας το λέει με έμμεσο τρόπο η σπιτονοικοκυρά των παιδιών που έχασαν την ζωή τους, όπως και ο πολίτης που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Ναι, κανένας φτωχός οικογενειάρχης δεν μπορεί σήμερα να πληρώσει πετρέλαιο για να ζεσταθεί αυτός και τα παιδιά τους. Γ’ αυτό και όλοι μας απ’ τα λαϊκά στρώματα καταφεύγουμε σε άλλες λύσεις για να μην τουρτουρίζουμε από το κρύο.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ (NAZI VERSION)


xrush-augh-sxoleio
Μια από τις εφημερίδες που για χρόνια μόλυναν το διανοητικό πεδίο του νεοέλληνα, “ΤΑ ΝΕΑ”, δημοσιεύουν σε ρεπορτάζ τους πως η Χρυσή Αυγή έχει ξεκινήσει από τις 23/2/2013 στην Αρτέμιδα, κατηχητικό σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, με τίτλο “Διάπλαση των Παίδων”. Στόχος βέβαια είναι η κατήχηση ανήλικων ατόμων, ενώ καλούν τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους για μια “πνευματική αφύπνιση”.
H στρατολόγηση\κατήχηση παιδιών δεν είναι καινοτόμο σχέδιο, καθώς αυτές είναι τακτικές που ακολουθούσε και ο Χίτλερ. Η πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν τα παιδιά είχε ως προπέτασμα “παιδαγωγικά βίντεο για την αρχαία ελληνική σκέψη, τους θεούς του Ολύμπου και την χριστιανική πίστη” (sic), πράγματα δηλαδή ασύμβατα μεταξύ τους. Ωστόσο έχουν ως κοινό στόχο την πλήρη ποδηγέτηση του αγνού κι ελεύθερου νου που έχουν παιδιά μικρών ηλικιών.

Eεεελα ο επομενοοος...

Δεξιος εξυπνακισμος: ένα fail χωρίς πάτο


Πάντα, μα πάντα, μα παντα όταν οι δεξιοι πουλάνε εξυπναδα γυρίζει και σκαει στα μούτρα τους. Το γιατί είναι απλό: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ. Για παραδειγμα, έχετε αναρωτηθει γιατί ο Μπουμπούκος δεν κάνει ποτέ χιούμορ; Γιατί δεν ευφυής. Είναι απλό.

Τα γέλια στο 100% των περιπτώσεων τους βγαίνουν ξινά. Για παράδειγμα, ποιος θυμάται τότε που ο Σπυράκος γελούσε με τον Πάκη;



Κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε. Λίγο καιρό μετα πήγε το γατάκι και ζήταγε συγγνωμη γονατιστός από τον βούδα της ΝΔ με την ανεξέλεγκτη δύναμη:

Zωγραφίζοντας στα συντρίμμια της φυλακής


Στη φυλακή ο χρόνος κυλάει δύσκολα, η ελπίδα ασφυκτιά στα λίγα τετραγωνικά μέτρα ενός  κελιού, ο φόβος είναι παρών, το προσωπικό αδιέξοδο μεγαλώνει. Πολλοί συνεχίζουν τη χρήση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή και άλλοι την ξεκινούν εδώ. Τα ψυχοφάρμακα και τα ναρκωτικά γίνονται το μέσο για να μειωθεί ο ψυχικός πόνος, η ανασφάλεια, η ανία, η απελπισία.
1_DSC07327
Κι όμως μέσα στο τέλμα των φυλακών υπάρχουν  μικρές  νησίδες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ενδιάμεσοι σταθμοί στο δύσκολο αλλά υπαρκτό δρόμο προς  την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Μια από αυτές τις νησίδες, η Θεραπευτική Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το Σεπτέμβριο του 2012.

* Βιβλίο Ιστορίας του κατιΧίτικου της Χροισυς Αβγεις *


Η Χροισυ Αβγει παρουσίασε αργά χθές τα μαύρα μεσάνυχτα (η χρονική στιγμή επιλέχθηκε προφανώς συμβολικά) το βιβλίο αιλυνεικοις ιστορίας, το οποίο επιμελήθηκε ο Γεώργιος Γεωργαλάς, υπεύθυνος προπαγάνδας της δικτατορίας της 21ης απριλίου του '67, της γνωστής σε όλους μας χούντας. Το βιβλίο θα αποτελέσει τον βασικό κορμό της διδασκαλίας στο κατηχητικό της γνωστής κοινοβουλευτικής συμμορίας. Την έκδοση και την διανομή (με courier) ανέλαβε ο τηλε-ιστορικο-πυρηνικοφυσικο-πουτινολάτρης Δημο-Α-σθένης Λιακόπουλος. Περαστικά σας.


Επίδομα τοκετού; Μόνο αν γεννήσεις στο σπίτι ή στο χωράφι!


Θα αναστήσουμε την κυρά μας τη Μαμή! 
Σε λίγο θα επαναφέρουν σαν θεραπεία και το ξεμάτιασμα!
 
Κόβονται εξετάσεις, φάρμακα και επίδομα τοκετού

Σκληρές περικοπές σε φάρμακα, εξετάσεις και επιδόματα θα δουν το επόμενο διάστημα 10 εκατ. Έλληνες που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε «ψαλίδι» 1,1 δισ. ευρώ στις δαπάνες του Ενιαίου Οργανισμού κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τον εξορθολογισμό και το «νοικοκύρεμα», θα περικοπούν δραστικά και σημαντικές υπηρεσίες και παροχές για τους ασφαλισμένους.
Όπως για παράδειγμα το επίδομα τοκετού. Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε στο επίδομα τοκετού, το οποίο χορηγήθηκε σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως, ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε νοσοκομείο. Και διευκρίνισε ότι ...

Βρειτε τις διαφορες..



Αν κλεψεις μερικες χιλιαδες ευρω θα  χρειασθει ενα καλο fotoshop για να διασωθει το προφιλ των βασανιστων σου...
Αν κλεψεις μερικα εκατομμυρια ευρω αρκει μια καπαρντινα για να διασωθει το προφιλ σου...

anarhogatoulis

Απαγωγή μηθητή λυκείου στην Ιερισσό

Το κράτος δεν διστάζει να τραμπουκίσει ακόμη και μαθητές προκειμένου να κάμψει το αγώνα των κατοίκων ενάντια στη καταστροφή του τόπου τους.

Σήμερα το πρωί το κράτος προσήγαγε μαθητή του αριστοτέλειου λυκείου ιερισσού για ανάκριση!!! Με τον γνωστό τρόπο που κινούνται οι μπάτσοι όλες αυτες τις ημέρες ο μαθητής απήχθη απ'το σχολείο κ αυτή τη στιγμή είναι στο τμήμα για ανάκριση.
Οι μαθητές του λυκείου αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κ συμπαράστασης ώσπου να επιστρέψει ο συμμαθητής τους κ παράλληλα πραγματοποίησαν πορεία στην ιερισσό.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ.
Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΕ Να παίρνει και κανας άλλος σειρά...

Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο για υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης...Tα χρήματα της υπεξαίρεσης θα επιστραφούν;


Ο Πρωθυπουργάς φαίνεται να διαφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς θεωρεί πώς ο πρώην Δήμαρχος Καρντασούπολης είναι ένας "έντιμος άνθρωπος που έχει προσφέρει απίστευτα πολλά πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης" (το παρακάτω βίντεο είναι από το κανάλι στο youtube που διατηρεί ο πρώην δήμαρχος)


φτερωτέ δήμαρχε στα μπάνια των φυλακών όλοι οι κώλοι είναι ίδιοι...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!

Οδηγός Επιβίωσης υπό το Copyright Alert System (CAS)


Η παρούσα ανάρτηση είναι συμπληρωματική της ανάρτησης Μαύρη Δευτέρα” για το Διαδίκτυο στις ΗΠΑ (24 Φεβρουαρίου), καθώς πρόκειται για μετάφραση σχετικού άρθρου, που περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία CAS (συμφωνία μεταξύ μεγάλων παρόχων διαδικτυακής σύνδεσης στις ΗΠΑ), την οποία επιμελήθηκε ο φίλος maskarat και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!
CAS
CAS: Αλφαβητάρι
Για την πιο εύκολη απόκτηση του πραγματικού ελέγχου του ίντερνετ
Art by Jason Reed
Το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης Πνευματικών Δικαιωμάτων (Copyright Alert System, CAS), πρόκειται να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή. Αν είστε στέλεχος σε κάποια μεγάλη εταιρεία παραγωγής  (οπτικοακουστικού) περιεχομένου όπως η Fox ή η Universal, θα μπορούσατε να το πείτε και καλά νέα αυτό.
Για όλους τους άλλους, όμως, είναι πιο περίπλοκο. Το CAS είναι στα σκαριά εδώ και χρόνια – μπορεί να το έχετε ακούσει να αναφέρεται με άλλα ονόματα, όπως το σύστημα των “Έξι Χτυπημάτων” – Επομένως, μπορεί και να προκαλείται σύγχυση για αυτό που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ.
Δημιουργήσαμε έναν γρήγορο οδηγό για να σας δώσει μια αίσθηση για τη νέα κατάσταση του Internet στις ΗΠΑ.

Γη & Ύδωρ: η περιβαλλοντική χρεοκοπία στην Ελλάδα των μνημονίων


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 | 20:00 στο FLORAL
ΓΗ & ΥΔΩΡ: Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Μια υποφωτισμένη πλευρά των ποικίλων επιπτώσεων των Μνημονίων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι βάρβαρες πολιτικές του.  Σε μια χώρα με υποβαθμισμένη χωροταξική και περιβαλλοντική πολιτική, η επιβολή των μνημονιακών μέτρων έχει δραματικά αποτελέσματα.

Τραπεζοκρατία. του Beppe Grillo

Τραπεζοκρατία. του Beppe Grillo
Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχαν τα κοινοβούλια, οι ομοσπονδιακές και εθνικές κυβερνήσεις, οι δημόσιοι διάλογοι για το μέλλoν των εθνών.
Υπήρχε ακόμα και ο ΟΗΕ που δεν λειτουργούσε και πολύ, αλλά ήταν ένα ίχνος αντιπροσωπευτικού οργανισμού.

Όλα αυτά είναι μια ανάμνηση, στάχτη μια δημοκρατικής εμφάνισης, σκόνη από το παρελθόν. Δεν μετράνε πια σε τίποτα. Άλλοι οργανισμοί τα ξεπέρασαν με μυστήρια λογότυπα για το κόσμο : ΠΟΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Η τύχη μας είναι στα χέρια τους, αλλά δεν ξέρουμε ποιος τα διευθύνει ποιος αποφασίζει για τους στόχους τους. Κανένας δεν εξέλεξε τους εκπροσώπους τους, αλλά από αυτούς εξαρτώνται οι ζωές μας.

Η ΕΚΤ, μια τράπεζα, μπορεί να στείλει, χωρίς κανείς να σοκάρεται πλέον, μια επιστολή σε μια κυβέρνηση εκλεγμένη, με την οποία θα της δίνει εντολές και θα την απειλεί με απόλυση.
Ο ΠΟΕ μπορεί να αποφασίσει να γκρεμίσει το κόσμο με την ελεύθερη οικονομία, μια παρωδία του ελεύθερου έρωτα των παιδιών των λουλουδιών, που έχουν μετατραπεί σε παιδιά των τραπεζών.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ;


anarchy-banksy
Θεωρητικά τα 3 χρόνια καταπίεσης και υποτέλειας (για να μην πω χρεοκοπίας και ορισμένοι πάθουν σοκ) που επέδρασαν καθοριστικά στην ελληνική κοινωνία, θα μπορούσαν να ήταν ευργετικά όσο αφορά την αλλαγή νοοτροπίας των κατοίκων αυτής της χώρας. Κι όμως οι ίδιοι άνθρωποι βρισκονται στις ίδιες θέσεις, η ανεργία θα εκτοξευτεί μέσα στον χρόνο πάνω από 30%, η μετανάστευση από και προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί, ο κοινωνικός ιστός σαπίζει, ο όρος “δημόσιος” και “δωρεάν” κοντεύει να μπει σε μουσείο ιστορίας και ο Έλληνας; Απλά αράζει για να δει το τέλος του.
Ίσως τελικά αυτή η “αναμονή” για το μεγάλο κακό που όλο έρχεται και όλο στον δρόμο μπορεί να ωφελήσει. Πως; Μα με την ταχύτερη κατεδάφιση αυτού του θλιβερού κράτους που αποκαλείται “Ελλάδα”. Επειδή πολλοί έξυπνοι έχουν έτοιμη την ερώτηση, δεν θέλω κυβέρνηση ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι ένα μπάλωμα, ένα τροχοπέδη για την μόνη πραγματικά εξαγνιστική πράξη: Την καταστροφή. Ναι, έτσι ακριβώς. Ίσως το σύστημα να χρησιμοποιεί όλα τα εναλλακτικά του όπλα, για μας πείσει πως πρέπει να επιβιώσει.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάς δεν είναι "Ελντοράντο" και οι πολίτες της δεν είναι Ινδιάνοι.





Μετά τον εμπρησμό των αυτοκινήτων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι δημοσιογράφοι και κυρίως αυτοί που πρόσκεινται στα συμφέροντα του Μπόμπολα, εξαπέλυσαν μία εκστρατεία εναντίον όσων αντιδρούν σε αυτό το εργοτάξιο. Τους χαρακτήρισαν από πληρωμένους προβοκάτορες έως προδότες. Και λογικά πολλοί απλοί άνθρωποι άρχισαν να ρωτούν: "Και τί θέλετε ρε παιδιά; Να μην γίνει καμία επένδυση; Να μην βγάλουμε τον χρυσό για λίγο δάσος; Έχουμε ανάγκη επενδύσεις και δουλειές". Επειδή λοιπόν πολλοί πείθονται από αυτά τα διλήμματα που θέτει ένα ξενοκίνητο καθεστώς που έχει ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ την κρίση, πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Εμείς και από την δική μας πατριωτική (που σημαίνει εθνική και οικολογική) οπτική.

Nick Cave & The Bad Seeds~Lightning Bolts (Ελληνικοί υπότιτλοι)

ΣΠΑΣΑΤΕ και ΤΟ “ΦΛΟΡΑΛ” ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, “ΣΠΑΣΤΕ” ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ (ANTEXEI!) …


FREE photo hosting by Fih.gr
 «Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο καιρό, πρέπει να αναθεωρήσουμε τη μεταφυσική μας αλαζονεία που δεν φέρνει στον κόσμο καμία ζεστασιά,πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε μέρα-νύχτα για να καταφέρουμε να ζήσουμε μαζί με τούς ανθρώπους σάν άνθρωποι,νά γίνουμε ελεύθεροι καί να κάνουμε καί τούς άλλους ελεύθερους,πρέπει -επιμένω πάντα σε αυτό τό σημείο-να κυριεύσουμε τήν εποχή με τίς ιδέες μας” Μιχαήλ Μπακούνιν.(Επανέρχομαι κι “επαναλαμβάνομαι” όσο ο αναρχικός χώρος δέν μιλά για τά σημαντικότερα και τά αυτονόητα….. Αισιοδοξώ απαισιόδοξα πώς τό “μήνυμα” πού στέλνω χρόνια δέν θά ταξιδεύει για πάντα στό άγνωστο με βάρκα μιά τρύπια ελπίδα….. να ελπίζω?). Τό καφέ “Φλοράλ”(πού τα τελευταία χρόνια ανανεώθηκε ως χώρος με βιβλιοπωλείο, μουσικές, πολιτιστικές καί πολιτικές εκδηλώσεις) έχει ιστορία όσο τά Εξάρχεια, από τό 1936 λειτουργεί στό ισόγειο της γνωστής 5όροφης “μπλέ πολυκατοικίας” πού ολοκλήρωσε τό 1933 ο αρχιτέκτονας Κυριακούλης Παναγιωτάκος, στήν γωνιά Αραχώβης και Θεμιστοκλέους. 
Σέ αυτή τήν “μπλέ γωνιά” ,στό πάνω μέρος τής πλατείας Εξαρχείων,έχει μείνει ως “σταθμός” ένα μεγάλο μέρος τής μνήμης μας.
 
Εκεί κολλήθηκαν χιλιάδες αφίσσες ,μοιράσθηκαν άλλες τόσες προκηρύξεις,έπεσαν δεκάδες χημικά καί δακρυγόνα,άν βάλεις τό αυτί σου στούς τοίχους τής γωνιάς αυτής θα “ακούσεις” τά πάντα από τραγούδια,συζητήσεις καί συνθήματα μέχρι σειρήνες περιπολικών καί ποδοβολητά πάνω-κάτω τών ΜΑΤ,αν κοιτάξεις καλά θα δείς σκιές να τρέχουν,σκιές να χορεύουν γύρω απο φωτιές……

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ… ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ


Καβαφική ατμόσφαιρα στην πόλη μας.
Είχαμε μάθει ότι θα έρθουν 1500 αναρχικοί με κουκούλες, για να εκδικηθούν για τα 4 παιδιά που λήστεψαν μερικές τράπεζες στην  κωμόπολη του Βελβενδού και που οι αστυνομικοί τους πιάσανε στα σοκάκια της Βέροιας και τους ξυλοφόρτωσαν.
1500 Αναρχικοί! Κουκουλοφόροι! Αυτό και αν ήταν γεγονός για την μονότονη και ετεροπροσδιοριζόμενη ζωή της πόλη μας. Δεν είχαμε δει ποτέ κουκουλοφόρους εδώ. Και να, που τώρα θα έρθουν.
Θα γίνουν μεγάλα γεγονότα σκέφτηκα/σκεφτήκαμε μια παρέα, με… χρέη στις τράπεζες… Οι ποιο πονηροί  σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να τις κάψουν, να γλυτώσουμε από τα χρέη. Ίσως είναι κάποια λύση για μας αυτοί οι κουκουλοφόροι.

"Ελάχιστοι" γνωρίζουν τι συνέβη...


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τζιμακος για την αριστερά, το θεό, τη Χρυσή Αυγή και άλλα πολλά


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Δίεση 101,3, ο «Τζιμάκος» αναφέρθηκε αρχικά στις νέες εμπειρίες που απέκτησε επισκεπτόμενος ένα ελληνικό νοσοκομείο: «Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα δήθεν τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες. Το σημαντικό είναι ότι εκεί συναντάς ανθρώπους κανονικούς που στις δικές μας τις παρέες δυστυχώς δεν υπάρχουν.
Και βλέπεις τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, να μην κοιμούνται καθόλου, να παίρνουν 800 ευρώ και αυτά να τους τα χρωστάνε. Εκεί όμως, στον πόνο και στο θάνατο, είμαστε όλοι ίσοι. Εκεί μέσα γνώρισα κανονικούς ανθρώπους και το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολιτική ιδεολογία και είναι τόσο καθαροί για το πώς θα σου αναλύσουν τα πράγματα. Η δική μου η παρέα που είναι ΔΗΜΑΡ, με τα πέντε διδακτορικά δεν μπορεί να φτάσει εκεί το μυαλό τους».
Για την Αριστερά: «Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοια. Από μικρό παιδί είχα αυτό το πρόβλημα …Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ, ΔΕΙΜΑΡ γράφεται, Δεν ΕΙμαι Αριστερός.»

* IKEA RODEO *

Ακούς;




Τα Σκυλιά αποθρασύνονται...

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνα.
Λυσσασμένα ορμούν να κατασπαράξουν ότι απόμεινε.
Να υπερασπιστούν τη Βαρβαρότητα που επέβαλαν στη Χώρα.
Να παγιώσουν το Νεοφιλελευθερισμό.
Να τον αναδείξουν ως "φιλολαϊκό"-"φιλεργατικό".

Μοναδική ελπίδα!!

Ξεχασμένες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το πόσο επικίνδυνη είναι η εξόρυξη χρυσού - Διαβάστε και θαυμάστε!


του Στέφανου Καμπά



Μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ  αναδύει "χρυσό", από παλαιότερες δηλώσεις  στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.



Είναι εντυπωσιακές οι δηλώσεις και οι δυναμικές καταγγελίες βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, γιατί επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία.  Μάλιστα έχουν καταγγείλει ακόμα και τις εξορύξεις σε γειτονικές χώρες!  Στη Βουλγαρία, ακόμα στην Τουρκία, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν οι ακτές της Λέσβου που απέχουν 10 χλμ.  Το έδαφος και οι ακτές της Θράκης και της Χαλκιδικής τώρα δεν μετράνε;



Μοιάζει απίστευτο, αλλά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  Γ. Πεταλωτής, που κατακεραύνωνε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών ενάντια στο μνημόνιο, το 2007 και 2008 εξέδιδε ανακοινώσεις που καλούσε "τους πολίτες και τους φορείς να δώσουν όλοι μαζί, σθεναρή απάντηση που θα αποκλείει κάθε σκέψη για να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού"!

McDonald's: Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους...

έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald's υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.

Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου! Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.

Αποκάλυψη - βόμβα για τον Άδωνι *ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ* Γεωργιάδη!


Η ιστορία που καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος με τον κυνισμό που διέπει τους κυρίαρχους της πολιτικής - επιχειρηματικής - κοινωνικής ελίτ της χώρας, δεν διστάζει να "πατήσει" πάνω σε απλούς πολίτες με...
 δραματικό τρόπο και ταυτόχρονα να ψεύδεται ασυστόλως. Ποιος ο πραγματικός λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε το βιβλιοπωλείο του;