ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Τα 10 πιο τρομακτικά βίντεο! Αν αντέχετε δείτε τα!

Ψάχνοντας σε Youtube, DailyMotion, Google Video και τα υπόλοιπα του είδους, βρήκαμε τα 10 βίντεο που μας τρόμαξαν περισσότερο, και σας τα παρουσιάζουμε:

10. Φάντασμα γυναίκας στις σκάλες




9. Πνεύματα στην αυλή



8. Κοριτσάκι απο την Ιαπωνία μπροστά στον καθρέπτη



7. Το κρυφτό



6. Το φάντασμα που κλαίει



5. Το αυτοκίνητο φάντασμα



4. Το φάντασμα της εγκαταλειμμένης Εκκλησίας



3. Φάντασμα στην κουζίνα



2. Κάμερα παρακολούθησης



1. Έκπτωτοι άγγελοι


Δεν άφησαν ψίχουλο… στην κυριολεξία

«Πεινασμένοι» ληστές στα Τρίκαλα είπαν να κάνουν μία επιδρομή σε τυροπιτάδικο!

Χθες, τα ξημερώματα, άγνωστοι αφού έσπασαν τη τζαμαρία του καταστήματος άρπαξαν περίπου 200 ευρώ αλλά και… τυρόπιτες! Το αξιοσημείωτο είναι ότι η επιδρομή έγινε την ώρα που στο διπλανό μαγαζί υπήρχαν θαμώνες.

newsbomb

Δείγμα ανθρωπιάς από τον Ozzy
Πέρα από την ουσία της η ιστορία περιέχει και κορυφαία ατάκα.

Πρόσφατα έδωσε 100 δολάρια σε έναν άστεγο, όταν του εκμυστηρεύτηκε πως ήταν κι αυτός κάποτε μουσικός που έπεσε σε δυσκολίες. Μόλις άκουσε την ιστορία του ο θρυλικός frontman, του έδωσε το χαρτονόμισμα και ο άστεγος του ζήτησε ένα αυτόγραφο. Τότε ο Ozzy, πήρε πίσω το χαρτονόμισμα και υπέγραψε πάνω του, επιστρέφοντας το στον fan του λέγοντάς του “Tώρα ίσως να αξίζει και παραπάνω από 100 δολάρια”. Έγραψε...

Μην ξεχνάμε και πως φέτος, ο Ozzy είχε χαρίσει το χρυσό περιδέραιό του αξίας 4.500 ευρώ σε έναν άστεγο ενώ του είπε να προσεύχεται για ένα καλύετερο μέλλον.
Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από τον Ισημερινό
Μετά τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Βολιβία, ο Ισημερινός αναγνώρισε χθες την ύπαρξη ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, υπέγραψε την Παρασκευή "την επίσημη αναγνώριση από την κυβέρνηση του Ισημερινού ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967", δηλαδή προτού το Ισραήλ καταλάβει τα παλαιστινιακά εδάφη ως συνέπεια του πολέμου του Ιουνίου του 1967.

"Η αναγνώριση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει τη νόμιμη επιθυμία του παλαιστινιακού λαού για ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο" και θα είναι "θεμελιώδης προκειμένου να επιτευχθεί μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης η ειρηνική συνύπαρξη των χωρών της περιοχής" της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού σε ανακοίνωσή του.


Πηγή: enet.gr

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Χριστούγεννα Φωτεινά για τους καταπιεσμένους.

8 δώρα που σίγουρα θα ξετρελάνουν τους αγαπημένους σας!


Φτάσανε οι γιορτές και σκέφτεστε τι δώρο να κάνετε στους αγαπημένους σας.

Τα λεφτά είναι λίγα γι' αυτό τα δώρα πρέπει φέτος να έχουν ουσία. Ορίστε λοιπόν τι σας προτείνουμε:...



1. Ένα μπιτόνι πετρέλαιο θέρμανσης, εκεί που έχει φτάσει η τιμή του θα εκτιμηθεί δεόντως,

2. Εναλλακτικά ένα μπιτόνι βενζίνη αμόλυβδη, αν και θα χρειαστείτε περισσότερα χρήματα,

3. Ένσημα ΙΚΑ. Αγοράστε για τους αγαπημένους σας ένσημα ΙΚΑ ώστε να βγουν κάποια στιγμή στη σύνταξη,

4. Την κούκλα βουντού Γιωργάκης Παπανδρέου. Συνοδεύεται με καρφίτσες και ειδικά ξόρκια για να διώξουμε το κακό,

5. Μια γαλοπούλα. Χρησιμότατο δώρο ώστε οι φίλοι σας να κάνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα,

6. Χάπια αντικαταθλιπτικά. Φυσικά θα χρειαστούν τη νέα χρονιά με όλα αυτά που συμβαίνουν,

7. Κάρτα απεριορίστων αγορών στο φαρμακείο της γειτονιάς σας. Με τα νέα μέτρα θα επισκεπτόμαστε συχνά το φαρμακοποιό μας,

8. Δωροεπιταγή για τη λαϊκή για τα καθημερινά τους ψώνια.


enimerwsi

Ο ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ ''ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ'' ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Ας είμαστε πλούσιοι έστω για μια μέρα

TRUELIES:

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΜΑΣ…. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΣΗ.ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Το Star Morning Show του Star FM 97.1 Θεσσαλονίκης φημίζεται για τα parody songs που φτιάχνει κατα καιρούς! Εδώ έχουμε τη διασκευή του Μικρού Τυμπανιστή προσαρμοσεμένου στον καιρό της κρίσης…

Τραγουδά η Μαργαρίτα Λοϊζου
παραπονεμένα λόγια έγραψε ο Αποστόλης Παπαγεωργίου
voices of Καλλικάντζαροι: Τόλης και Αντώνης Vlavo
Παραγωγή: Vlavo & Sakis K

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Πραγματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι απλά τρομοκρατεί με την πολιτική της τον κόσμο της εργασίας, όχι μόνο κατεβάζει στο δρόμο τις ορδές των ΜΑΤ-Ασφαλιτών-ΔΙΑΣ και τις υδροφόρες αντιμετωπίζοντας με δολοφονικές διαθέσεις τους διαδηλωτές, αλλά φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη να εντάξει και τον στρατό στα σχέδια καταστολής του κινήματος, όπως προβλέπει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, οι αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Στο Έβρο, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης κυβερνητικής επιχείρησης διαμόρφωσης κλίματος και καλλιέργειας αντίληψης εσωτερικού εχθρού-λαού, στους φαντάρους και στο μόνιμο προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Σουφλί, η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μπήκε σε κατάσταση επιφυλακής, δόθηκαν διαταγές που έκαναν λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση και οι αξιωματικοί επέστησαν την προσοχή στους σκοπούς, καλώντας τους να έχουν κουμπωμένη τελαμώνα στην σκοπιά!!!
Προς τι όμως όλα αυτά τα Πολεμικά Μέτρα;
Επειδή, θα γίνονταν διαδήλωση 200 αγωνιστών ενάντια στην παρουσία της FRONTEX και στην άθλια, απάνθρωπη, βάρβαρη μεταχείριση των ελληνικών αρχών προς τους μετανάστες.
Η κινητοποίηση που άρχισε από τη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή συναγωνιστών της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ-Α/Κ γρήγορα αντιμετώπισε την άρνηση του Αστυνομικού Διευθυντή Θράκης στο αίτημα να μπει αντιπροσωπεία μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών για να δει την κατάσταση που επικρατεί. Μετά από πολιτικές πιέσεις υποχώρησε και συμφωνήθηκε η είσοδος 10μελους αντιπροσωπείας. Ταυτόχρονα, τους 200 ειρηνικούς διαδηλωτές περίμεναν στο αστυνομοκρατούμενο Σουφλί περίμεναν 5 κλούβες της αστυνομίας ενώ η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είχε τεθεί σε Επιφυλακή!
Μα τόσο πολύ φοβάται η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον εχθρό λαό;
Όταν τελικά οι διαδηλωτές έφτασαν στην Ορεστιάδα και προσέγγισαν το στρατόπεδο κράτησης των μεταναστών που βρίσκεται στο Φυλάκιο Έβρου, ανακάλυψαν ότι τους περίμεναν πολυπληθείς ομάδες πάνοπλων αστυνομικών, με τα γκλομπ, τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα ανά χείρας!
Τελικά και με άλλες διαβουλεύσεις μπήκε μια 15μελης ομάδα αποτελούμενη από δικηγόρους και γιατρούς, που είχε μαζί της αρκετές σακούλες με ρούχα, κουβέρτες, φάρμακα, τηλεκάρτες και άλλα πολλά. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές εξέφραζαν την Αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και την καταδίκη τους για την αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. με συνθήματα: “οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι”, “η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών είναι το σφαγείο των καπιταλιστών”, “το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”, “no borders, no nations stop the exportations”, “άσυλο και λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά”, “freedom” και άλλα πολλά.
Το πιο όμορφο στιγμιότυπο, που έκανε τους συναγωνιστές να φωνάζουν ακόμα πιο δυνατά για να δώσουν κουράγιο στους έγκλειστους μετανάστες ήταν «τα κρεμασμένα από ένα παράθυρο, που είναι και το μόνο παράθυρο που βλέπει στο δρόμο, χέρια πολλών μικρών παιδιών από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής να φωνάζουν “we want freedom” και “λευτεριά” και να σφίγγουν την γροθιά τους»!
Μετά από αρκετή ώρα βγήκε η αντιπροσωπεία που μετέφερε μια απελπιστική κατάσταση από μέσα, όπως ότι οι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ζουν σ’ ένα κελί με λερωμένες κουβέρτες και λερωμένα σεντόνια, τρώνε μια φορά την ημέρα ξηρά τροφή (όπως σάντουιτς), υπάρχει για 400 άτομα ένας γιατρός για ένα 8ωρο μόνο!!! Ακόμη, ότι δεν προαυλίζονται ποτέ, δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη από είδη καθαριότητας και φάρμακα, ούτε καν για το πυρετό και τον πονόδοντο.
Επίσης οι δικηγόροι είπαν ότι οι αστυνομικοί προσπαθούν να τιμωρήσουν όσους κάνουν αίτηση για άσυλο κρατώντας τους μέχρι και 3 μήνες χωρίς να τους δώσουν καμία εξήγηση γιατί το κάνουν αυτό και όσους δεν κάνουν τους αφήνουν ελεύθερους μετά από 4-5 μέρες με το χαρτί των 30ημερων.Ειναι δηλαδή ένας τρόπος τιμωρίας για να αποθαρρύνουν τους μετανάστες να μην κάνουν αίτηση ασύλου. Ακόμα, αλλάζουν το τόπο καταγωγής πολλών μεταναστών από μέρη όπως την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν σε χώρες που συνορεύουν με την Τουρκία όπως Συρία, Ιράκ ώστε να μπορούν να τους απελάσουν άμεσα προς την Τουρκία, αφού με το σύμφωνο Ελλάδας-Τουρκίας, η τουρκική πλευρά συναινεί για επανεισδοχή μεταναστών που βγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και εδάφη.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στην πόλη της Ορεστιάδας με πορεία στους δρόμους της πόλης. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας, όπου από τη μεριά της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει πιο μαχητική συνέχεια του αγώνα με βασικό στόχο «όχι μόνο για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των εγκλείστων μεταναστών, αλλά για να καταργηθούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ικανοποιηθούν όλα τα δικαιώματα των μεταναστών».
Το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αποτελέσει βασικό επίδικο του εργατικού κινήματος και της συνολικής πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των σκληρών αντεργατικών μέτρων, της βίαιης καταστολής του κινήματος, της συμμετοχής του ελληνικούς στρατού σε δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Επιτρέπεται η ενόχληση

Το πράσινο φως άναψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ώστε να μπορούν οι πολιτικοί και οι υποψήφιοι στις εκλογές να μπορούν να στέλνουν μηνύματα στα κινητά των πολιτών. Η Αρχή επιτρέπει την αποστολή τόσο γραπτών μηνυμάτων όσο και πολυμέσων, αρκεί βέβαια να έχουν πολιτικό περιεχόμενο.

Επιτρέπεται πλέον και επίσημα, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) και μηνυμάτων πολυμέσων (MMS), με πολιτικό περιεχόμενο.

Η Αρχή εξέδωσε οδηγία, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, στην οποία εξηγείται πως:

Στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες περιλαμβάνονται:

- Τηλεφωνικές κλήσεις (σταθερής και κινητής τηλεφωνίας)

- Αυτόματες τηλεφωνικές κλήσεις, κατά τις οποίες με την αποδοχή της κλήσης, ακούγεται μαγνητοφωνημένο μήνυμα

- Επικοινωνία μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ)

- Φωνητικά μηνύματα που αποθηκεύονται μέσω υπηρεσίας αυτόματου Τηλεφωνητή

- Σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) και μηνύματα πολυμέσων (MMS)

- Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Παρόλα αυτά, η Αρχή καθιστά σαφές πως η χρήση όλων των εν λόγω τρόπων επικοινωνίας προϋποθέτει, την προηγούμενη συγκατάθεση του παραλήπτη.

Μάλιστα επισημαίνεται πως η συγκατάθεση του παραλήπτη είναι απαραίτητη ακόμα και όταν ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει στη διάθεσή του τα ηλεκτρονικά στοιχεία επικοινωνίας από νόμιμες πηγές, όπως για παράδειγμα τους τηλεφωνικούς αριθμούς από τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Όμως, υπογραμμίζει η Αρχή, κατ' εξαίρεση επιτρέπεται, η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) και μηνυμάτων πολυμέσων (MMS), χωρίς τη συγκατάθεση του "υποκειμένου των δεδομένων", εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αποκτηθεί νομίμως στο πλαίσιο προηγούμενης, επαφής με τα υποκείμενα των δεδομένων. Μάλιστα, η προηγούμενη επαφή δεν είναι απαραίτητο να έχει αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα, πχ. είναι νόμιμη η αποστολή μηνυμάτων όταν τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συλλέχθηκαν στο πλαίσιο προηγούμενης πρόσκλησης για συμμετοχή σε κάποια εκδήλωση ή δράση, ανεξαρτήτως του πολιτικού χαρακτήρα της.

Αντιθέτως, δεν θεωρείται παρόμοια επαφή και δεν είναι νόμιμη η χρήση των ηλεκτρονικών στοιχείων επικοινωνίας προς το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας όταν τα στοιχεία αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο επαγγελματικής σχέσης, όπως για παράδειγμα η χρήση του αρχείου πελατών από υποψήφιο βουλευτή.

2) O υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να παρέχει στο υποκείμενο των δεδομένων τη δυνατότητα να ασκεί το δικαίωμα αντίρρησης με τρόπο εύκολο και σαφή, και αυτό σε κάθε μήνυμα πολιτικής επικοινωνίας.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ...

Χριστούγεννα ... 1941

Μαύρη, κατάμαυρη η χρονιά που πέρασε για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους περισσότερους μικρομεσαίους εξαιτίας της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, της πιο επιθετικής κυβέρνησης του κεφαλαίου που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα μέχρι τώρα.
Εφιαλτική αναμένεται η χρονιά που έρχεται. Τηρουμένων των αναλογιών, τα φετεινά Χριστούγεννα μοιάζουν με εκείνα του 1941, της πιο εφιαλτικής περιόδου της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας.

Η ζωή θα δείξει αν θα αποδειχθεί πιο δύσκολο να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση των πολιτικών δοσιλόγων του Γ. Παπανδρέου από όσο ήταν να απαλλαγεί η Ελλάδα από τη ναζιστική κατοχή.
Όπως και τότε η ξένη κατοχή στηρίχθηκε στους μαυραγορίτες και τους ταγματασφαλίτες, έτσι και τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου «Τσολάκογλου» σφυρηλατεί μεθοδικά τις πολιτικές συμμαχίες της σε οικονομική βάση.

Ο Παπανδρέου διαμορφώνει σε θεσμικό επίπεδο ένα ασύλληπτα ευνοϊκό πλαίσιο για το κεφάλαιο, επαναφέροντας τους εργαζόμενους στην κατάσταση που ήταν πριν ακόμη από τη ...δικτατορία του Μεταξά, το διάστημα 1936-1941! Τέτοιο ανεκτίμητο δώρο είναι αδύνατον να μην το εκτιμήσει όχι μόνο το ξένο, αλλά πρωτίστως το ελληνικό κεφάλαιο - τουλάχιστον εκείνα τα τμήματα του για τα οποία το κόστος αμοιβής των εργαζομένων αποτελεί αξιόλογο μέρος των εξόδων τους. Για την ώρα, βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα της εγχώριας αστικής τάξης είναι ότι το καθεστώς ξένης κατοχής του Μνημονίου του Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν επιτρέπει στο ελληνικό κεφάλαιο να απομυζά τα δημόσια ταμεία που μέχρι τώρα, παρά τις προπαγανδιστικές μπούρδες περί ιδιωτικού τομέα, αποτελούσαν ανέκαθεν τον κύριο χρηματοδότη του ελληνικού καπιταλισμού.

Αυτό αναπότρεπτα θα φέρει ανακατατάξεις, ενδεχομένως ριζικές, στους κόλπους του ελληνικού καπιταλισμού. Όπως η ναζιστική κατοχή του 1941-1944 έσβησε κάποια τζάκια της προπολεμικής ελληνικής αστικής τάξης, γιγάντωσε κάποια άλλα που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και ανέδειξε πολύ δυναμικούς νέους ομίλους από τις τάξεις των μαυραγοριτών που στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς, το ίδιο θα προκαλέσει και η σύγχρονη «Κατοχή του Μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ». Κάποιοι σημερινοί Έλληνες καπιταλιστές ενδέχεται να εξοντωθούν στις συνθήκες του «μνημονιακού» κατοχικού καθεστώτος. Τη θέση τους όμως θα πάρουν άλλοι που θα έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, πολύ πιο εχθρική για τους εργαζόμενους, και να την αξιοποιήσουν ληστρικά και αδίστακτα, χωρίς θεσμικούς φραγμούς αφού η κυβέρνηση του «πολιτικού Κουίσλινγκ», του Γ. Παπανδρέου, έχει καταλύσει τα πάντα που αποτελούσαν εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα.

Ο καπιταλισμός που θα αναδυθεί μέσα από αυτή την αναδιάρθρωση θα είναι φυσικά πολύ πιο απεχθής, αλλά σίγουρα επιθετικότερος.

Θα είναι δε και σαφώς ισχυρότερος, ας μην έχουμε αυταπάτες επ' αυτού, αν το εργατικό κίνημα και η Αριστερά συνεχίσουν να είναι στη δράση τους τόσο κατώτεροι των αναγκών και των περιστάσεων όσο μέχρι τώρα.

Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν ή να εφευρίσκονται, αλλά η ανελέητη πραγματικότητα λέει ότι π.χ. ο συσχετισμός των δυνάμεων κεφαλαίου - εργασίας σήμερα είναι πολύ δυσμενέστερος ήδη από όσο ήταν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, τη δεκαετία του 1970.

Η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι απολύτως επιτακτική και κάθε μέρα που αργεί αυτό να συμβεί, ο συσχετισμός δυνάμεων επιδεινώνεται εις βάρος των εργαζομένων, αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες ότι οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση αντικαταστήσει εκείνη του Παπανδρέου δεν θα αξιοποιήσει στο έπακρο υπέρ του κεφαλαίου το κολοσσιαίο αντεργατικό έργο των πολιτικών Κουίσλινγκ του ΠΑΣΟΚ.
Η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου θα αποτελέσει βεβαίως πλήγμα κατά του κεφαλαίου και των ξένων επικυρίαρχων της Ελλάδας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αφού θα χάσουν μια κυβέρνηση απολύτως αφοσιωμένων πολιτικοοικονομικών και ιδεολογικών πρακτόρων της πολιτικής τους που δύσκολα θα βρουν όμοια της.

Η ανατροπή του Παπανδρέου αποτελεί σίγουρα άμεσο και αναγκαίο καθήκον του εργατικού κινήματος. Δεν αποτελεί όμως τη λύση του εργατικού προβλήματος. Θα την αντικαταστήσουν με άλλη, η οποία δεν αποκλείεται να μας εκπλήξει δυσάρεστα με την αποτελεσματικότητα της. Ποιος περίμενε ότι ο «βλάκας Γιωργάκης» θα αποδεικνυόταν ως η πιο επιθετική και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση του κεφαλαίου στην κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων; Απολύτως κανένας.

Η αλήθεια είναι πικρή. Όσο δεν υπάρχει ρωμαλέο εργατικό κίνημα και ισχυρή Αριστερά, οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Τελεία και παύλα.

Πηγή: Γ. Δελαστίν - "ΠΡΙΝ"
Ζουγανέλης: «Ένα πορνίδιο πουλάει περισσότερο από τον Σεφέρη»
Εκφράζει την ανησυχία του για το αύριο της χώρας μας

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν πάντοτε άνθρωπος με τεράστια δόση χιούμορ, άμεσος και ειλικρινής. Αυτή την φορά, όμως, εκτός από όλα αυτά, εκφράζει και την ανησυχία του για το αύριο της χώρας μας, καθώς η κρίση δεν είναι πλέον μόνον οικονομική, αλλά γενικότερη.

«Η κρίση δεν είναι καλώς που ήλθε, να σας πω γιατί. Διότι πιστεύω ότι η κρίση είναι απόρροια της κρίσης των αξιών. Όταν ένα προϊόν είναι ευτελέστατο και πουλάει ή αγοράζεται πιο ακριβά από ένα αξιοπρεπές, π.χ. πουλάει μία τσόντα μιας κοπελίτσας περισσότερο απ’ ό, τι πουλάει ο Ελύτης, αυτό σημαίνει κρίση αξιών που έφερε και την κρίση την οικονομική.

Για έναν άνθρωπο που το βαλάντιό του, δεν του επιτρέπει να ζει με τον τρόπο που ζούσε μέχρι τώρα, γι’αυτόν καλώς ήλθε η κρίση, γιατί αλλιώς δεν θα το καταλάβαινε ποτέ».

O Γιάννης Ζουγανέλης απαντά εάν κατά την γνώμη του οι νέοι σήμερα, ιδίως όσοι εκτίθενται, υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους. «Δεν πιστεύω σε αυτό, όπως δεν πιστεύω στην ματαιοδοξία ούτε καν στην δημοτικότητα, αλλά πιστεύω στην δημοφιλία, στην αγάπη του κόσμου.

Στην Ελλάδα πουλάει περισσότερο η πνευματική πορνεία από το πνεύμα. Από την στιγμή που ο Σεφέρης αποτιμάται πιο φθηνά από ένα πορνίδιο, που θέλει να το παίξει σταρ ή οτιδήποτε άλλο, σαφέστατα έχουμε ευθύνη για το τι επιλέγουμε. Δεν με αγγίζει η έννοια του επίτηδες, δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα, η δημοφιλία είναι αυτό που με απασχολεί».

Μέσα στην γενικότερη φιλοσοφία του για την ζωή, εντάσσεται και η άρνησή του να παρουσιάσει talent show, το οποίο τελικά δεν κατονόμασε: «Μου έγινε πρόταση, όχι μόνον να συμμετέχω, αλλά και να παρουσιάσω. Όχι! Είμαι έξω από αυτές τις λογικές και δεν τις μπορώ». Θα χαρώ να γίνω παππούς, συμπληρώνει ο πατέρας της Ελεονώρας Ζουγανέλη για την οποία αν μη τι άλλο νιώθει περήφανος.

«Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, με ακέραιο χαρακτήρα και πολύ καλή καλλιτέχνις». Φέτος, ο Γιάννης Ζουγανέλης εμφανίζεται στο θέατρο Χώρα, στην Πλατεία Κολιάτσου, με ένα έργο που έχει γράψει η Δήμητρα Παπαδοπούλου με τίτλο «η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαϊδη».

thebest.gr

Πάλεψε μισή ώρα με ένοπλους ληστές και τελικά τους έτρεψε σε φυγή
Για μισή ώρα πάλευε να γλιτώσει από τους ένοπλους κουκουλοφόρους ληστές του ένας 35χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Καλά Νερά.

Αν και οι δράστες ήταν δύο, οπλισμένοι και με σωματική διάπλαση που υπερτερούσε της δικής του, ο 35χρονος Παναγιώτης Αλτίνης κατάφερε να αποτρέψει τη ληστεία στο βενζινάδικό του και να σώσει τη ζωή του, αλλά και την περιουσία του.

Μετά από πάλη μισής ώρας, ένας από τους δύο ενόπλους τον κάρφωσε με κατσαβίδι στο χέρι τραυματίζοντάς τον ελαφρά, κάμπτοντας έτσι την αντίστασή του. Οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και έφυγαν τρέχοντας από το βενζινάδικο.
Με αυτοκίνητο, που είχαν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, κατάφεραν να διαφύγουν.
Ο 35χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία Μηλεών και στη συνέχεια μετέβη για παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών για εντοπισμό των δραστών είναι άκαρπες.
Η θρασύτατη ένοπλη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, στο πρατήριο καυσίμων στο δρόμο Βόλου-Αργαλαστής, στο ύψος των Καλών Νερών.
Επιστροφή πινακίδων

Επιστρέφονται σήμερα οι άδειες κυκλοφορίας, οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες όλων των οχημάτων οι οποίες αφαιρέθηκαν έως και τις 23 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Κ. Καραμανλή, στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ

  1. Γιατί ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να γίνει ανδριάντας στον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Θα ξεχάσουμε αυτά που μάθαμε; Μήπως ξέχασαν ότι ο Καραμανλής ο παλιότερος:

    1). ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ στο εξωτερικό πριν την χούντα και εμφανίστηκε αμέσως μετά;

    2). Ο ίδιος άφησε να εκτραφεί το καθεστώς παρακράτους και τρομοκρατίας με τις εκλογές της "βίας και νοθείας το 1961 και αργότερα την δολοφονία του Γ.Λαμπράκη(από το παρακράτος);

    3). Έπεσε η δημοκρατία και έλειπε στο εξωτερικό, εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο και απουσίαζε. Γιατί λοιπόν να γίνει ένας...


    ανδριάντας 5 μέτρων στον Καραμανλή; Για ρωτήστε τους παλαιότερους, αν τον έφεραν ως λύση ανάγκης στην Ελλάδα με το Γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος.

    4). Από την κυβέρνηση του δεν δημιουργήθηκε μηχανισμός ελέγχου του Τύπου και της πληροφόρησης, με σκοπό τη στήριξη ενός ουσιαστικά αυταρχικού καθεστώτος; Ο μηχανισμός αυτό αποτελούνταν από στρατιωτικούς και έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, οι μισθοί των οποίων καλύπτονταν από μυστικά κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Τύπου και Πληροφοριών (ΓΔΤΠ) και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ). Οι αξιωματικοί που αποτελούσαν το μηχανισμό αυτό αξιοποίησαν αργότερα την εμπειρία τους επιβάλλοντας τη δικτατορία!

    Μην τρελαθούμε κιόλας.


Ξυλοδαρμός αντί μισθού...
Ντροπιαστικές ενέργεις εργοδότη κατά εργαζομένου του...

Νίκη Αξιώτη

Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ένας Πακιστανός εργαζόμενος, ζήτησαν ραντεβού με την ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας όπου δούλευε ο τελευταίος. Το θέμα συζήτησης, ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων του ίδιου και δυο συναδέλφων του. Η συνάντηση κανονίστηκε για την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη, στις 21:30 το βράδυ. Εκεί εμφανίστηκε, ο γιός της ιδιοκτήτριας με άλλα δέκα άτομα και τους σάπισαν στο ξύλο.

Ο Μιχαηλίδης κατέθεσε μήνυση και την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Τρέχουν και δε φτάνουν στο alter!
Ο Χατζηνικολάου μίλησε. Το δελτίο θα βγει με τους εργαζόμενους να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!!

Νίκη Αξιώτη

Το δελτίο ειδήσεων του alter θα βγει κανονικά σήμερα, με τον πολλά βαρύ Νίκο Χατζηνικολάου να υπόσχεται πως τα λεφτά θα μπουν αύριο. Σχεδόν εκβιστικά και χωρίς να προλάβουν να πουν λέξη, οι εργαζόμενοι πήγαν πάλι στα πόστα τους.

Σε περίπτωση μή καταβολής των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν ανάλογα.

Σκηνές από ένα καψόνι

Οι κάτοικοι της Κερατέας “έσπασαν” το μπλόκο της αστυνομίας

[video]

Οι κάτοικοι της Κερατέας κατάφεραν πριν δύο ημέρες να σπάσουν το μπλόκο που έχουν στήσει τα ΜΑΤ και η αστυνομία γύρω από τα μηχανήματα του “συντρόφου” Μπόμπολα στο Οβριόκαστρο. Καθώς ήταν δύσκολο να την πέσουν στον Αλαβάνο που επισκέφτηκε την περιοχή, οι αστυνομικοί έκαναν πίσω, αφήνοντας πολλές δεκάδες κατοίκων να περάσουν μέσα από τα χωράφια σε μία αργόσυρτη και μακρόσυρτη πορεία προς το σημείο των έργων, ακολουθώντας τους σε πολύ κοντινή απόσταση και εισπράττοντας το χλευασμό των κατοίκων.
Aκολουθεί το βίντεο από το καψόνι των Κερατιωτών στις δυνάμεις “προστασίας του εργολάβου”

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤ

Η σημερινή μέρα ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.
Το σημείο του μπλόκου επισκέφθηκε ο κος Αλαβάνος, ο οποίος δεν παρέστη στη τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου θέλοντας να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τον αγώνα του λαού της Κερατέας.

Μετά από τις σχετικές συζητήσεις με τους αξιωματικούς ανακοινώθηκε από την πλευρά της αστυνομίας ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να περάσουν από το κλειστό σημείο και δεν τους επιτρέπεται να περπατήσουν στη Λεωφ. Λαυρίου. Μόνο ο κος Αλαβάνος είπαν μπορεί με συνοδεία να επισκεφτεί το χώρο.

Κατόπιν οι κάτοικοι δήλωσαν πως αφού απαγορεύεται να πάνε από τη λεωφόρο, θα πάνε από τα χωράφια. Και τότε είδαμε να συμβαίνει το εξής κωμικό-τραγικό.
Οι κάτοικοι περπατούσαν ειρηνικά μπροστά και οι αστυνομία ακολουθούσε από πίσω, προσπαθώντας να βρει σημείο για να περάσει μπροστά και να σταματήσει το κόσμο. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι αξιωματικοί προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους ανωτέρους και να πάρουν εντολές, οι διμοιρίες είχαν ιδρώσει στη κυριολεξία και προσπαθούσαν να βγάλουν επί τόπου σχέδιο δράσης.

Μετά από πολλά διαλείμματα για ανάσα και νερό οι ένστολοι κατάφεραν να φτάσουν και αυτοί στο σημείο που πήγαν οι κάτοικοι για να επιβεβαιώσουν ότι δε γίνεται καμία εργασία. Οι κάτοικοι αποχώρησαν ειρηνικά και οι δυνάμεις παρέμειναν έως ότου ήρθαν αυτοκίνητα για να τους κατεβάσουν.

… τελικά επέστρεψαν όλοι σώοι και αβλαβείς!!!

Μεταφέρει ο Γαλαξιάρχης

Short URL: http://wp.me/pPn6Y-4QC

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ- ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΟ NEOLAIA.GR

ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου παίρνουν 18,5 μισθούς το χρόνο;



Aπίστευτο όμως είναι και αληθινό

Μετά το πογκρόμ σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο, υπάρχουν υπάλληλοι με μισθό που ξεπερνούν και εκείνους της Βουλής!....



Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ κοστίζουν (κατά μέσο όρο) ετησίως στο Κράτος 150.000 ευρώ ο ένας! Αυτό καθώς έκαστος από αυτούς λαμβάνει συνολικά 18μισι μισθούς.

Οι 4,5μισι παραπάνω μισθοί έχουν βαφτιστεί μπόνους και οι υπάλληλοι τους λαμβάνουν (ως μπόνους) κάθε φορά που έχει τζακ ποτ!

Με λίγα λόγια άλλοι κυνηγούν την τύχη τους και άλλοι κάνουν την τύχη τους! Αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτοί όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν εφάπαξ ίσο με 39 μισθούς, τότε μάλλον μιλάμε για τους μόνους Έλληνες που δεν έχουν λόγο να ... παίζουν τυχερά παιχνίδια!

http://apolitistosteki.blogspot.com

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι της Βουλής λόγω ΔΝΤ--ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Ένας άνδρας - τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά - έπεσε από το μπαλκόνι του ρουμανικού κοινοβουλίου, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα....



Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και είδε πως, ήδη, ο άνδρας λάμβανε τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει, πριν πέσει από το μπαλκόνι, "Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου".

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ενώ στη διάρκεια της μεταφοράς του, από το σημείο όπου "προσγειώθηκε" μέχρι το ασθενοφόρο, φώναζε "Ελευθερία", μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Ο άνδρας φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγράφεται: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε".

Η συζήτηση διεκόπηκε, λόγω του συμβάντος και αναμένεται να επαναληφθεί αργότερα, στη διάρκεια της ημέρας.