ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή ταινίας: 1922

(ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ)
Ταινία που αναφέρετε στην πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και την γενοκτονία των Ελλήνων κατοίκων της, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922, από τους νεότουρκους του κεμάλ, με σκοπό την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Η ταινία βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το μυθιστόρημα «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη και στην οποία απαγόρευσαν την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μια ταινία που όχι μόνο κατέγραψε τη βαρβαρότητα των Νεοτούρκων, αλλά ανέδειξε και την Ελλαδική νοοτροπία των Νεοελλήνων να συγκαλύπτουν για λόγους σκοπιμότητας τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας.«

ΚΥΠατζήδικη δουλειά!

Στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν κάθε ηθική και πνευματική αντίσταση του λαού μας κλέβουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αυτό που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι καλά φυλαγμένο ήταν το παγκόσμιο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Κι όμως  το άφησαν αφύλακτο.
Ολοκληρώνοντας με τον τρόπο τους το βρομερό σχέδιο καταρράκωσης του πνευματικού υπόβαθρου του λαού, απογύμνωσαν την αστυνομική δύναμη της περιοχής με μεταθέσεις και αποσπάσεις στα κεντρικά για να τους φυλάνε από την λαϊκή οργή (ο κάθε μνημονικός βουλευτής έχει 5-6 μπατσόσκιλα να τον φιλάνε), και έτσι το προσέφεραν σαν εύκολη λεία στους διάφορους αρχαιοκάπηλους κλεπταποδόχους  εντολείς τους και αφεντικά τους.
Λένε και πιστεύουν «με τι κουράγιο να βγεις στο δρόμο να αντισταθείς όταν αφαιρούνε την ιστορία σου...»…

Soible, are you satisfied?

indymedia athens: θα μας βρείτε μπροστά σας


Εκτός λειτουργίας η σελίδα Athens Indymedia. 
Διαβάστε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες βράδυ από την διαχειριστική ομάδα του:
Από τη στιγμή που η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως κοινωνία στα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματααπαντήθηκε μαζικά την περασμένη Κυριακή, 12/2, με τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα, η εξουσία παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της όξυνσης της καταστολής, για να αποσβέσει την κοινωνική οργή.
Την Κυριακή το πρωί δεκάδες αγωνιστές απήχθησαν από το κράτος τρομοκράτη, μερικοί ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους. Τέσσερις διαδηλωτές στην Αθήνα, υπερασπιστές του δικαιώματος για ζωή, κι όχι επιβίωση, προφυλακίστηκαν. Κάποιοι άλλοι διώχθηκαν 3 μέρες μετά τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Λίγες μέρες πριν, ξεπουλημένοι πολιτικοί, συνεργάτες των τροϊκανών εγείρουν θέματα στα κανάλια για τη λειτουργία και ύπαρξη του Indymedia.
Με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, 17/2, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου αναγγέλλει διακοπές ηλεκτροδότησης σε κτήρια για «λόγους συντήρησης»! Βρήκαν έτσι τον τρόπο να φιμώσουν το athens.indymedia.org, κόβοντάς του το ρεύμα. Δεν είναι μακριά, άλλωστε, οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στον σέρβερ την περασμένη Κυριακή, 12/2, κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.
Η ανακοίνωση αυτή βρομάει από χιλιόμετρα κρατική καταστολή, λαμβάνοντας υπόψη την αλληλουχία των γεγονότων και των πιέσεων της βδομάδας που διανύσαμε με τη σκλήρυνση της στάσης του καθεστώτος. Βρομάει εν όψει νέας κινητοποίησης κοινωνικών κομματιών την Κυριακή, 19/2, τη στιγμή που το Athens IMC είναι ένα από τα κομβικά και ελάχιστα σημεία όπου τα γεγονότα επικοινωνούνται από τους συμμετέχοντες χωρίς τη διαμεσολάβηση και τη διαστρέβλωση των υποτακτικών ΜΜΕ.

Θα μας βρουν όμως μπροστά τους…

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, τις προηγούμενες αποτυχημένες κατασταλτικές μεθοδεύσειςτου κράτους σε συντονισμό με τους φασίστες, ακόμα και τότε που δεν συνεργάζονταν επίσημα και τύποις κρατούσαν κάποιες αποστάσεις
http://risinggalaxy.wordpress.com

7.000 ΜΑΤατζήδες να δέρνουν το λαό και ούτε ένας να φυλάει την Ολυμπία


Αυτή είναι η αλήθεια: ΜΑΤ και λοιπές δυνάμεις στην υπηρεσία φύλαξης των άχρηστων ανδρείκελων της Βουλής, της σαπίλας του τόπου και η Ολυμπία αφύλαχτη!
Το τυραννικό καθεστώς αδιαφορεί για τα πάντα και νοιάζεται μόνο για την επιβίωσή του. Να «καεί» η Ολυμπία (θυμάστε το 2007), να ληστέψουν την Ολυμπία σήμερα…
Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα.

Ξεφτίλα: ούτε depon δε δίνουν στις Ειδικές Δυνάμεις στη Ρεντίνα!


Καθημερινά η κατάσταση χειροτερεύει.
Το μείγμα των συνεπειών από τις πολιτική περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και της αδιαφορίας των διοικητών στις μονάδες για τους ανθρώπους που έχουν στις διαταγές είναι εκρηκτικό και συνάμα επικίνδυνο.

Στη Δ' Μοίρα Καταδρομών στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, οι αξιωματικοί ιατροί ζητούν από αρρώστους καταδρομείς να βρουν μόνοι τους αντιπυρετικά!
Την Πέμπτη 16/02 όλοι οι εμπύρετοι έμειναν 6-7 ώρες χωρίς την παραμικρή φροντίδα. Περίμεναν από τους εξοδούχους να φέρουν φάρμακα. Δε διαθέτουν αυτή τη στιγμή,  Παρασκευή 17/02 ούτε καν παρακεταμόλη (ντεπόν).
 Η απάντηση του Υποδιοικητή Τχη Αναστασιλάκη Νικόλαου ήταν "δεν μπορούμε"!!!
Μπορεί όμως ο ίδιος Υδκτής να προμηθεύεται δεκάδες κιλά πανσέτας και σουβλάκια που ψήνει ο φαντάρος γραφέας του ολημερίς και πουλά έναντι 60 λεπτών.
 Κι ενώ σήμερα διεξάγεται διοικητική επιθεώρηση από τον Δκτη Ανχη (ΠΖ) Παναγιώτη Κορδούλη, οι άρρωστοι από το πρωί γίναν μπαλάκι μεταξύ λόχων ιατρείων.
Το αναρρωτήριο είναι γεμάτο.

Γαλλικό Πρακτορείο εναντίον ΕΛ.ΑΣ. για τις φωτογραφίες υπόπτων


Την οργή, όχι μόνο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ, αλλά και διεθνών πρακτορείων ειδήσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. των φωτογραφιών πέντε ατόμων, που κατηγορούνται για αδικήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες. Μάλιστα, ο πρόεδρος (CEO) του

Γαλλικού Πρακτορείου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας την χωρίς άδεια χρήση των φωτογραφιών του, κάνοντας λόγο για «παράνομη κίνηση» και «απαράδεκτη πρακτική».


Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο πρόεδρος του Εμάνουελ Χουγκ, έστειλε επιστολή στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρακτορείου στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως η δημοσιοποίησή τους έγινε χωρίς να δοθεί έγκριση από το πρακτορείο.

Είμαστε όλοι Μαθητές...Ανεξάρτητη συνέλευση μαθητών βόλου

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5μμ ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ.


Με πρωτοβουλία κάποιων σχολείων του Βόλου και της νέας Ιωνίας, διοργανώθηκε στίς 16/2 μαθητική πορεία στην δευτεροβάθμια. Στις 10 π.μ. ξεκίνησε με κάποιες εκατοντάδες μαθητές. Προσπεράστηκαν οι κνίτες που θέλαν να καπελώσουν την όλη ιστορία αλλά δυστηχώς κυριαρχούσαν χούλιγκανς χωρίς πολιτικό περιεχόμενο με συνθηματα του στυλ<<είναι οι πολιτικοι μπάσταρδοι πουτάνας γιοι>> <<είναι πουτάνα του Παπανδρέου η μάνα>> και τέτοια. Στην νομαρχία έγινε χύμα επίθεση με νεράτζια μπουκάλια πέτρες και άλλα αντικείμενα. Δυστυχώς τραυματίστηκε ένας μαθητής στο κεφάλι από μάρμαρο.
Οι χούλιγκανς (μέσα σε αυτούς και πολλοί χρυσαυγίτες) ήθελαν η πορεία να μην πάει απο πλ.Ελευθερίας αλλά από Αναλήψεως για να μην περασουν δίπλα από τους !αναρχικούς!! που είχαν συγκέντρωση στις 12 στα δικαστήρια. Πανό από την κατάληψη του 8ου λυκείου μπήκε μπροστά, οδήγησε την πορεία απο πλ.Ελευθερίας και μπήκε ένα πολιτικό πλαίσιο στην πορεια με συνθήματα πολιτικά. Επιπλέον, σταμάτησε η πορεία έξω από τα δικαστήρια που φωνάχτηκαν συνθήματα για τους συλληφθέντες της Κυριακής.
Πριν απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ καποιοι πηγαν να επιτεθουν στο πανό του 8ου αλλα τελικά ηρέμησαν.
Να συνεχίσουμε τις κινητοποιησεις μας ακόμα πιο μαζικα και πιο οργανωμένα!

Animation-Το Αμερικάνικο (και Ελληνικό;) όνειρο

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να προσγειωθώμεν!


[Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Αντώνη Λιάκου]
18 Ιουνίου 1941,
Να προσγειωθώμεν, λέει.
Πάσα ομοιότητα κ.λπ κ.λπ

Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών μαγειρεμάτων‏


ΚΟΠΙΑΣΤΕ
να στήσουμε το τσουκάλι μας, να φάμε και να γλεντήσουμε μαζί!
-Ενάντια στη βαρβαρότητα της ύπαρξης χιλιάδων αστέγων, της απαγόρευσης κοινωνικών συσσιτίων και συλλογικών μαγειρεμάτων από πρωτοβουλίες πολιτών για λόγους …υγιεινής (!), της αφαίρεσης των παγκακιών από πάρκα και πλατείες (τελευταίο θύμα η πλατεία Κλαυθμώνος) για να μην κοιμούνται οι άστεγοι, της σύλληψης και δίωξης αστέγων και αλληλέγγυων επειδή κατέφυγαν στο για μήνες άδειο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, ενάντια στη χουντικής σύλληψης σχεδιαζόμενη καταγραφή των αστέγων για να διευκολυνθεί η επιτήρηση κι ο έλεγχός τους,
-ενάντια στη βία της ανεργίας και της πείνας, στη βαρβαρότητα της ποινικοποίησης της φτώχειας.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Η είδηση της αυτοκτονίας πρώην συμβασιούχου της ΕΡΤ σοκάρει. Ο Κ.Π. ανήκε στην παλιά-παλιά φουρνιά του επαγγέλματος. Στην παραγωγή ειδήσεων. Είχε περάσει και από την ιδιωτική τηλεόραση. Από το ιδιωτικό κανάλι που εργαζόταν, πριν την ΕΡΤ, απολύθηκε. Ως αχρείαστος πιά. Αν και ήταν από τους εμπειρότερους.
Και μετά την απόλυση του άρχισαν τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Ανήκε πια στις ευπαθείς ομάδες. Στην ΕΡΤ ήταν συμβασιούχος με την τελευταία (2010) πράξη προσλήψεων συμβασιούχων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας, που επρόκειτο για άτομο με ειδικές ανάγκες, ήθελε ένα ακόμη χρόνο μέχρι να βγει στη σύνταξη, ενώ λέγεται ότι αντιμετώπιζε κι άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, υπό το φόβο της ανεργίας, ανέφερε μέρες πριν στο περιβάλλον του ότι θα αυτοκτονούσε σε περίπτωση που δεν ανανεωνόταν η σύμβασή του, μεγαλώνοντας έτσι τη λίστα των ανθρώπων που τερματίζουν τη ζωή τους, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας.

Η μη ανανέωση της σύμβασης του ήταν πλήγμα για αυτόν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Της απόγνωσης;

Δεν θα γίνετε Έλληνες ποτέ!

Το Σάββατο στις 14:00, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες -αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες-, θα γίνουν διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας. Το κεντρικό σύνθημα αυτών των διαδηλώσεων θα είναι το «Είμαστε όλοι Έλληνες!». Θα πρέπει κάποιος να τους πει πως Έλληνες είναι και οι μπάτσοι. Έλληνες είναι και ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου και ο Καρατζαφέρης. Έλληνες είναι και πολλά άλλα κτήνη.
Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης –με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες!»- έρχονται σε μια στιγμή που πολλοί Έλληνες θα προτιμούσαν να είχαν γεννηθεί σε άλλη χώρα.
Έτσι μου ‘ρχεται, όπως θα φωνάζουν οι Ευρωπαίοι «Είμαστε όλοι Έλληνες!», να τους πω μέσα στα μούτρα «Έλληνες είστε και φαίνεστε!».
Από την άλλη, τώρα που Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θα λένε «Είμαστε όλοι Έλληνες» -για να μας δείξουν την αλληλεγγύη τους-, δεν είναι σωστό να αρχίσουν κάποιοι Ελληναράδες να τους λένε «Δεν θα γίνετε Έλληνες ποτέ!».
Επίσης, δεν αμφιβάλλω πως -τώρα που όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θα φωνάζουν «Είμαστε όλοι Έλληνες!»- θα βρεθούν κάποιοι συμπατριώτες μας που θα υποστηρίξουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν ελληνικές ρίζες.
Είναι όλοι για το «Πάμε πακέτο», για να βρουν τον αληθινό τους Έλληνα πατέρα. Τον άντρα που περνούσε κι έσπερνε παιδιά.
Βέβαια, όταν αρχίζουν αυτά τα «Είμαστε όλοι Έλληνες!» ή τα «Είμαστε όλοι Ιρακινοί, Σέρβοι, Αιγύπτιοι, Εσκιμώοι, Ζουλού κλπ», ξέρεις πως είσαι τελειωμένος.
(Ο κύριος στη φωτογραφία –κάτω από την ελληνική σημαία- δεν είναι εθνικιστής. Είναι Αμερικανός διαδηλωτής, μέλος του «Occupy Chicago», που διαδηλώνει υπέρ της Ελλάδας, έξω από το ελληνικό προξενείο στο Σικάγο. Το διευκρινίζω, για να μην παρεξηγηθούν τίποτα σύντροφοι, αφού εμείς οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα, γι’ αυτό θα τους γαμήσουμε απ’ την κωλοτρυπίδα.)
http://pitsirikos.net/

Τα ΝΕΑ γραφεία της ΝΔ!

ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΤ καταδιώκουν μαθητές – Ξυλοδαρμός μαθητή από ΜΑΤατζή



Μαθητές πέταξαν νεράντζια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων(!).

Μάλιστα, οι δυνάμεις της αστυνομίας, που υπολογίζονται γύρω στις 3-4 διμοιρίες, καταδιώκουν τους μαθητές με απίστευτη αγριότητα. Αυτή την στιγμή, τα ΜΑΤ επιχειρούν στην Ερμού όπου έχουν διαφύγει οι δαδηλωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε ένα μαθητή, ο οποίος έπεσε θύμα της αγριότητας των ΜΑΤ, καθώς οι τελευταίοι τον χτύπησαν βάναυσα

Φόβος

Cogito ergo sum


Από τα ξημερώματα της Δευτέρας προσπαθώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου, τα οποία έχουν γίνει σμπαράλια με όσα διαβάζω κι ακούω για τα επεισόδια της Κυριακής. Το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης έχει αποδυθεί σε εναγώνια προσπάθεια να ταυτίσει τους εγκάθετους κουκουλοφόρους με το διεκδικητικό λαϊκό κίνημα. Ο στόχος είναι σαφής: να χαρακτηριστεί περίπου τρομοκράτης όποιος τολμάει να διεκδικεί ο,τιδήποτε μαχητικά.

Για παράδειγμα, ο "πολύς" και "μεγκάλος" Πρετεντέρης θυμήθηκε την ξεπουλημένη ιταλίδα ευρωαριστερή Ροζάνα Ροσάντα, η οποία είχε εντάξει τις Ερυθρές Ταξιαρχίες στο "οικογενειακό άλμπουμ της αριστεράς". Ας θυμηθούμε εδώ τον τρόπο με τον οποίο η αστική διανόηση τσουβαλιάζει στο ίδιο σακί έναν αχταρμά κομμάτων, κομματιδίων και γκρουπούσκουλων, κολλώντας πάνω τους την ενιαία ετικέττα "αριστερά". Και είναι αυτή η ίδια η αστική διανόηση που -τί παράξενο!- στενοχωριέται περισσότερο απ' όλους για τον "κατακερματισμό των αριστερών δυνάμεων" και επιμένει να συναθροίζει τα δημοσκοπικά ποσοστά τους. Πόσο δίκιο είχε η Παπαρήγα όταν είπε "εμείς είμαστε κομμουνιστές, δεν είμαστε αριστεροί"...

Η ΤΣΟΥΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΠΩΣ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ


Μετά από μια εβδομάδα, είπα να γράψω κάτι. Δεν έβρισκα λόγο να γράψω. Δεν είχα τι να πω. Τα γεγονότα ήταν τέτοια που μέσα στις τόσες αναλύσεις ήθελα να σωπάσω. Αντιθέτως, σκέψεις υπήρχαν πολλές και μερικές μάλιστα, βασανιστικές, εκκωφαντικές. Πόσα έχουν γραφεί για τις προηγούμενες ημέρες, για την Κυριακή που μας πέρασε, για την νύχτα ντροπής, για το Μνημόνιο 2, για την προπαγάνδα των ΜΜΕ και την αστυνομική βαρβαρότητα. 
Γίναμε πειραματικός σωλήνας και επίσημα. Όσο επώδυνη και να ήταν μια χρεοκοπία, δεν θα ήταν πιο δραματική από αυτό που συνέβη. Η κοινοβουλευτική μαφία καταδίκασε την κοινωνία. Ντόπιοι και εξωτερικοί εκμεταλλευτές πήραν το μήνυμα, ότι η Ελλάδα παραδίδεται. Όμως σ’ αυτή την χώρα ζούνε άνθρωποι. Άσχετα αν οι βουλευτές που προσκυνούν τους κεφαλαιοκράτες και τις ελίτ αποφάσισαν να καταρρεύσει ένα ολόκληρο κράτος και να αποσαθρωθεί ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός.
Νομικά, εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα ακυρώθηκαν εν μία νυκτί. Πολλοί παρουσιάζονται ως υπέρμαχοι τη ευρωπαϊκής ιδέας. Μας ρωτάνε αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη. Η απάντηση θα έπρεπε να διατυπωθεί αλλιώς: Θέλετε να μείνετε στην Ευρώπη των μονοπωλίων, των οικονομικά ισχυρών που επιβάλλονται στα εθνικά κοινοβούλια; Θέλετε την Ευρώπη όπου η Γερμανία μετατρέπει τις χώρες σε τσιράκια ή σε αποικίες του Τρίτου Κόσμου; Θέλετε την Ευρώπη όπου οι λαοί δεν έχουν κανέναν λόγο και οι ηγεσίες των κρατών εξυπηρετούν τράπεζες και πολυεθνικές; Θέλετε την Ευρώπη που θα μετατραπεί σε δουλοπάζαρο ή σε αρένα του Μεγάλου Αδελφού; Θέλετε την Ευρώπη, όπου η λέξη “αλληλεγγύη” είναι άγνωστη και ο μόνος δεσμός μεταξύ των χωρών είναι το χρήμα;

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Περιμένοντας τους προβοκάτορες…

Τί περιμένουν μπροστά από την οθόνη μαστουρωμένοι?
Είναι οι προβοκάτορες να δράσουν σήμερα.
— Γιατί μέσα στην Βουλή μια τέτοια συμμαχία;
Τί κάθοντ’ οι πολιτικοί και δεν μας νουθετούνε;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα.
Τί λόγους πια θα βγάζουν οι πολιτικοί;
Οι προβοκάτορες σαν έλθουν θα επιχειρηματολογήσουν και για κείνους.
—Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στου χρηματιστηρίου την πιο μεγάλη οθόνη
στον δείκτη επάνω, επίσημος, φορώντας το ευρώ;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να του δώσει μια συνωμοσία. Εκεί
του έγραψε τίτλους κρατικους πολλούς κι ομόλογα.
— Γιατί οι δεκάδες μας μπάτσοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες (απο αίμα), βαμμένες ποδιές·
γιατί χειροπέδες φόρεσαν στην λογική μας,
και δακρογόνα με λαμπρές, γυαλιστερές λάμψεις και κρότους·
γιατί να πιάσουν σήμερα δολοφονικά μπαστούνια
μ’ ακροδεξιά σήματα και εθνόσημα σκαλιγμένα;
Γιατί οι προβοκάτορες θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους προβοκάτορες.

πιστεύουμε την ΕΛ.ΑΣ και τα Μ.Μ.Ε. – διαδώστε

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΜΟΛΟΤΟΦ


10 βήματα εκτέλεσης, αυστηρά προορισμένα για ενηλίκους, με θέσεις εξουσίας.
1. Πάρτε ένα νέο. 
2. Θάψτε την γειτονιά του στο τσιμέντο και διαλύστε με ατελείωτες ώρες εργασίας την οικογενειά του.
3. Πείτε του ότι ζει σε μια ανταγωνιστική καπιταλιστική κοινωνία, ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ, ότι αντικειμενικός στόχος της γνώσης είναι η βαθμοθηρία και σχεδιάστε ένα πρόγραμμα εντατικής μελέτης και πάσης φύσεως δραστηριοτήτων ( προς θεού όχι παιχνίδι!) και αφήστε τον να φτάσει ψηλά…

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι "κουκουλοφόροι" που έδρασαν στο Βόλο και οι ωφέλειες για το σύστημα.


Αναδημοσίευση απο:dethelontis-fotadistis

Οι'κουκουλοφόροι' που έδρασαν στο Βόλο και οι ωφέλειες για το σύστημα. Ενώ οι τοπικοί βουλευτές Ροδούλα Ζήση, Κώστας Καρτάλης, Θανάσης Νάκος, υπέγραφαν σαν άβουλα πρόβατα, το νέο μνημόνιο, ο λαός του Βόλου και πρώην ψηφοφόροι τους, ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν την οργή τους.
12/02/2012. 
Οι "κουκουλοφόροι" που έδρασαν στον Βόλο.
Προ συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον χώρο του ηρώου. Την ίδια στιγμή υπήρχε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου.


Ενώ οι τοπικοί βουλευτές Ροδούλα Ζήση, Κώστας Καρτάλης, Θανάσης Νάκος, υπέγραφαν σαν άβουλα πρόβατα, το νέο προδοτικό μνημόνιο (ελπίζω τουλάχιστον να το διάβασαν), ο λαός του Βόλου και πρώην ψηφοφόροι τους, ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν την οργή τους.

!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 6.000.000 €, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!!




Η πορεία ξεκίνησε.
Ποτάμι ο κόσμος. Φοιτητές, Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απεργοί, γέροι, νέοι, άνδρες και γυναίκες, παιδιά στα καροτσάκια τους.
Παλμός !

TADUFEU (Animation)



Η φυλή των Cromags αποκτάει ξαφνικά φωτιά χωρίς όμως να ξέρει πώς να την δημιουργήσει. Η οικογένεια Neandert κρυώνει. Ο πατέρας λοιπόν βλέπει καπνό από μακριά και αποφασίζει να πάει προ τα εκεί για να τους ζητήσει να του δείξουν πως την ανάψανε. Τι θα του πούνε όμως αφού δεν ξέρουν?


http://tadufeu-lefilm.com

Όταν οι λεηλασίες της νύχτας συναντάνε τις λεηλασίες της μέρας


Tης Χριστίνας Καλαμπαλίκη
Έχω μόλις επιστρέψει από την Αθήνα. Βρέθηκα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συντάγματος. Μιας συγκέντρωσης, θαυμάσιας ένδειξης της δυναμικής του Κινήματος, εκείνου του καλοκαιριού της 29ης Ιουνίου, διαψεύδοντας όλους εκείνους που το θέλανε «νεκρό» ή νυσταλέο και αργοκίνητο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας όχι μόνο για να εκφράσουν την καθολική αντίθεση στην πολιτική του νέου μνημονίου, αλλά και για να ρίξουν τη μαύρη συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων, των τραπεζιτών, της τρόικας και της ΕΕ. Αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα οργανώθηκε ένα Κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας, μέσα από κινητοποιήσεις πολιτών.
Την ίδια ώρα που μέσα στο κοινοβούλιο ψηφιζόταν με «Ναι σε όλα» το νέο μνημόνιο, έξω ολόκληρη η κοινωνία βροντοφώναζε «Όχι σε όλα» και η φωνή της ακούστηκε πιο δυνατά από τον θόρυβο των δυνάμεων καταστολής που είχαν διαταχθεί να επιβάλλουν συνθήκες κρατικής τρομοκρατίας. Αυτή τη φορά, τα ΜΑΤ με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες δεν ήταν εκεί μόνο για να καταστείλουν τους διαδηλωτές του δρόμου. Η χρήση τους αποσκοπούσε στην πειθάρχηση των φτωχών που στη νέα εποχή της λιτότητας έχουν πια επικίνδυνα λίγα για να χάσουν.

Παρέλαση δεν θα προλάβεις

 
Ο Πρόεδρος της Τυραννίας, Κάρολος Παπούλιας, παραιτείται του μισθού του. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως οι χούντες δεν έχουν πρόεδρο αλλά αυτός θα συνεχίσει να είναι διακοσμητικός πρόεδρος της χούντας, ώστε να μη χρειαστεί να επιστρέψει όσα εκατομμύρια έχει τσεπώσει μέχρι τώρα.

Μετά την παραίτηση από το μισθό του, ο κ. Παπούλιας ζητάει να παραιτηθούν οι πολίτες από τα γιαούρτια που θα του ρίξουν, ενώ τους ζητάει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να παραιτηθούν και αυτοί από τους μισθούς τους.

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του –και να αποφύγει το ξύλο που θα ακολουθήσει την πτώση της χούντας-, ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως στο εξής θα τρέφεται με το συσσίτιο της Εκκλησίας.

Όλοι απόψε με κεριά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο να πενθήσουμε το μισθό του Κάρολου Παπούλια.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Tέστ φτώχειας-Ίσως μπορέσει να σας προβληματίσει ή τουλάχιστον να σας παρηγορήσει



Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»
«Ωραία» απάντησε ο γιος ονειροπολώντας.
«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.
Ο γιος απάντησε: